Поли Културиста стана лихвар в затвора! Шефът на „Наглите” доставял и дрога зад решетките

0

Лидерът на „Наглите” Прокопи Прокопиев, известен с прозвището Поли Културиста, си докарвал сериозни приходи, докато лежи в затвора, научи „Уикенд” от свои източници в Софийския пандиз. Там Прокопиев излежава 18-годишна ефективна присъда като тартор на „Наглите” в периода 2006-2009 г. За тези три години той участва в общо 12 зловещи отвличания, за което беше и осъден.

Днес Поли „бръмчал” зад решетките на дилърство на наркотици и лихварство. Според съкилийниците му, без проблеми доставял кокаин, хероин, марихуана и амфетамини, които след това се продават на затворници. Другото му доходоносно перо било лихварството. Заемите, които давал били с 50% месечна лихва, но въпреки това се търсили много. Парите се осигурявали от една от сестрите му, която има проспериращ бизнес с ресторанти.


Тарторът на „Наглите” Прокопи Прокопиев е роден и израснал в с. Расово, на 20 км от Монтана. От малък останал без баща. Отгледан е от майка си, има две по-малки сестри близначки. Първият му сблъсък с полицията е още когато е бил на 17 години, заради кражба на мотоциклет. После се занимава с рекет над заведения в региона на Монтана. Прокопи има една осъдителна присъда за въоръжен грабеж на турчина Махмед Тариверди, извършен на 15 август 1996 г. край сливенското село Тополчане.


Преди да го осъдят, Културиста е задържан от полицията на 2 март 1998 г. край село Долни Богров, докато се прибира от Велико Търново към София с покойният вече Кирил Кирилов-Шкафа, също впоследствие член на „Наглите”.  Двамата са обвинени за убийството на полковник Стефан Семков на 10 февруари същата година на борсата за хранителни стоки в столичния кв. „Люлин”. Делото се проточва 7 години, Поли лежи в ареста 2 г. Оправдан е на 2 инстанции, а през 2005 г. е окончателно оневинен. През 2006 г. започва кариерата му на похитител №1 в съвременна история на България.
Прокопи Прокопиев беше този, който участва във всички зверства на жертвите. Лично реше уши и пръсти и пази отвлечените. Общо трима души пострадаха по време на плен – Михаил Краус бе върнат с отрязан пръст, Ангел Бончев – с два отрязани пръста, а Илиян – син на строителен предприемач от София, се прости с едното си ухо. И в трите случая Поли Културиста е свършил касапската работа, за да изпрати бандата на близките на жертвите ужасяващото послание. Похитителят е действал с лозарска ножица, която МВР  намери, като е давал на отвлечените болкоуспокояващи медикаменти, а на някои дори слагал инжекции. Прокопи любезно питал жертвите какво предпочитат да им бъде отрязано – пръст или ухо, а после се захващал за работа.


Преди 8 години Прокопи Прокопиев беше жестоко пребит в затвора от братята Мартин и Петър Мартинови, известни като Ягуарите. От кютека имал синини по цялото тяло и пукната глава, която се наложило да я зашият в лечебницата на пандиза. Причината за побоя била, че станал агент на надзирателите и изпял незаконен казан за ракия, собственост на Мартин и Петър. Веднага щом казана бил спипан, Ягуарите заподозрели Поли и решили да му отмъстят. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.