Тънки сметки: Наркобосът Куйович остава в затвора доброволно

0

 Черногорският наркобос Будимир Куйович предпочита да остане в затвора, защото там било по-добре за него. Това е казал адвокатът му пред Софийския градски съд миналата седмица по делото за условно предсрочно освобождаване. На Куйович му остават малко повече от две години зад решетките, където лежи за трафик на 60 кг хероин от Турция в България.

 През лятото на миналата година той беше спипан с фалшива шофьорска книжка на магистрала Тракия. Бил в отпуск от общежитието в Казичене, където вече е с лек режим  и може да напуска за по няколко дни. Заради документа менте срещу него ще има ново дело и вероятно ще бъде осъден. Така, ако Куйович бъде освободен предсрочно то той пак ще влезе в затвора, но вече в Централния, където режимът е по-строг. А присъдата заради фалшивата книжка ще се припокрие с тази която излежава, обяснява юрист странното решение на наркобоса да оттегли молбата за предсрочно освобождаване, пише в новия си брой вестник Галерия.

 Куйович няма сериозни провинения в общежитието в Казичене. Заради скандала с книжката искаха да го пратят обратно в Кремиковци, където режимът е по-строг, но той заведе дело и го спечели.

 Има още две причини поради които вече да не иска да напуска затвора.

Първата е, че вътре той е тарторът на лишените от свобода и печелил доста добре от това. Разследван е, че пласира дрога на затворниците, както и други вещи. Досега обаче няма доказателства, че хората му навън продължава да се занимават с наркотрафик докато Куйович е на сянка зад решетките.

 Втората причина е, че след като излежи присъдата си, той ще бъде екстрадиран от страната. Това важи за всички чужденци, които са осъдени на затвор. Освен това той ще получи забрана да влиза в България.

„Това  ще разбие живота му. Тук са децата му жена му и близките. Освен това, макар че е в затвора,той може да излиза в събота и неделя и да се вижда с тях“, казва запознат със сложния казус на Куйович, който живее от 30 години у нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.