Амнезия налегна касапите от Негован!Нанчев и Шляпашки „не си спомнят“ как са заклали жертвите си?

0

 Негованските касапи Пламен Шляпашки и Георги Нанчев разиграват разследващите с различни версии за това, което се е случило през юли миналата година, когато нарязаха на парчета бившият треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, пише в новия си брой „Галерия”.

Още като ги заловиха в края на август двамата признаха за зверското престъпление. Шляпашки застрелял богатите старци, а Нанчев отрязал главите им, за да се съберат в бидони, преди да ги откарат до язовира в Негован и да ги изхвърля там.

 С течение на времето обаче двамата започнали да не си спомнят много неща и най-вече кой е инициаторът.

Според разследващите това е Шляпашки, който познавал жертвите от скоро. Начев бил близък с Атанасови от 15 години и редовно правил ремонти в жилището им. Точно той разказал, че съучастникът му е в основата на престъплението. Той все още се надявал да се спаси с присъда, различна от доживотния затвор, защото реално не е убил никого, а само ги рязал. Иначе прокуратурата е приключила работа. Не се е доказала версията, че има и други възрастни хора, убити от тях, за да им вземат жилищата. Един от двамата е разпитван и по дело срещу телефонните измамници  на Бобито  от Горна Оряховица, защото познавал едно от мулетата и пътувал с него, когато носило парите на тартора в Румъния.

 След три седмици се очаква делото срещу тях да бъде внесено в съда. По време на следствен експеримент и двамата мълчали и не проронва ли дума с надеждата, че това ще им помогне да се измъкнат. Доказателствата обаче са железни.

 В същото време семействата на двамата майстори касапи тънат  в мизерия. Жените им останали без работа, децата тръгнали по лош път.

 Хората избягвали да контактуват с тях заради зверското престъпление, извършено от главите на семействата. Жената на Георги Начев тотално се пропила и не искала да му ходи на свиждания, обвинявайки го за провала на живота си. Единствено дъщерята на Пламен Шляпашки продължава да твърди, че баща й невинен. Разпитана в полицията, тя дори разказала че той попаднал под вредното влияние на Георги Нанчев, който е по-възрастният.

 За делото ще бъде призована дъщерята на семейство Атанасови, която е единствената им близка родственица. Тя обаче живее в чужбина. Предполага се че ще поиска солидна сума като кръвнина и ще ангажира адвокат, който да е представлява на процеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.