ЧУДО!Хванаха убийците на мъжа на Гуркова, тя не знае

0

Петима килъри, сред които и черногорец, ликвидирали Джордже Михалевич, са задържани от властите в Южна Африка
Килърите, ликвидирали съпруга на Наталия Гуркова – Джордже Михалевич, са арестували властите в ЮАР
. Това става ясно от публикации в черногорски медии, които цитират официално съобщение на властите в Йоханесбург. Според информацията са задържани петима души, които имат пряко участие в зловещото покушение над богатия търговец на диаманти. Акцията е проведена преди няколко месеца, но и до момента самоличността на арестуваните не е обявена от полицията с мотив, че все още се събират веществени доказателства. Включително и за участие на килърите и в други покушения на живеещи в Южноафриканската република мафиоти.


„До момента до мен информация, че убийците са задържани, не е стигала. За мен това значи, че не е официална и достоверна“, коментира лаконично пред „България Днес“ Наталия Гуркова.

Според ченгета в ЮАР един от килърите е жител на Черна гора. По неофициална информация и останалите задържани са с произход от Сърбия и Черна гора. Дали това е така и кой е човекът, поръчал съпруга на Мис България Наталия Гуркова, ще стане ясно едва на процеса, чиято дата остава неизвестна към момента.


Джордже Михалевич бе ликвидиран на 25 септември 2018 г. на кръстовище в един от кварталите на Йоханесбург. Веднага след вечеря с приятел милионерът се качва в луксозния си джип, а след него тръгват наемниците. На един от светофарите, докато изчаква зеления сигнал, до колата се приближава мотор с двама души. Единият спира машината точно до шофьорското място, а другият вади пистолет и изпразва пълнителя си през прозореца. Секунди след това килърите изчезват пред смаяните погледи на десетки паникьосани свидетели, оставяйки мъртъв Джордже Михалевич.
Веднага след разстрела местни криминалисти коментираха, че покушението е извършено изключително професионално. От полицейските информации стана ясно, че самият Михалевич има солидни връзки с подземния свят в ЮАР. Покрай легалната си търговия с диаманти Джордже успява да пласира и крадени скъпоценни камъни, осигурени от чешкия мафиот Радован Крейчир, написаха след покушението местни издания. Отделно сделките на Михалевич са използвани и за препиране на наркопечалбите от хора на Земунския клан, разкри в свое разследване сръбският в. „Курир“.

Горан Релич е гръмнат в края на ноември 2019 г.

Покрай контактите си със сърбите се забърква и с избухналата нарковойна в ЮАР. В нея от двете страни са българска и сръбска престъпна групировка, а конфликтът е за контрол над международния трафик на дрога. За българите се твърди, че действат заедно с чешкия мафиот Радован Крейчир. Според криминалисти, цитирани от местни медии, именно Крейчир е подозиран, че е поръчал Михалевич.

Михалевич и Марк Батчелор са ликвидирани по един и същи начин

Във войната наред с Джордже Михалевич са ликвидирани и още няколко сърби. Сред тях е Иван Джорджевич-Жуча, сочен за един от босовете на подземния свят в африканската държава. Жертва става и Милан Джуричич. Това е човекът, който лично убива легендарния сръбски мафиот и военнопрестъпник Желко Ражнятович-Аркан.
След смъртта на мъжа на Гуркова нарковойната продължи. Както „България Днес“ вече писа, жертва на конфликта стана и бившата футболна звезда от ЮАР Марк Батчелор, с когото мъжът на Гуркова върти съвместен бизнес. Покушението срещу него удивително съвпада с това над Михалевич. И двамата са гръмнати в колите си на кръстовище от клъри на мотори.
Поредната жертва стана сръбският мафиот Горан Релич, чиито труп бе открит в Йоханесбург. Самият Релич от години се издирва от сръбските власти заради убийство на белградския бизнесмен и собственик на обменни бюра Звонко Пилчевич. Повод е невърнат дълг от 1 млн. евро.
Молба да бъде върнат в родната си Чехия до властите в ЮАР е подал мафиотът Радован Крейчир.


Към момента той излежава 35-годишна присъда за отвличане и опит за убийство. С мотив, че условията в африканския затвор са лоши, Крейчир изявява желание за трансфер в Чехия, където да си доизтърпи наказанието. За целта бандитът дори възстановява чешкото си гражданство, което му е отнето, след като бяга на Сейшелските острови в опит да се спаси от престой в пандиза. За момента молбата на бандита не е удовлетворена от министъра на правосъдието на ЮАР. Твърди се, че отказът е свързан с разследването около арестуваните килъри на Джордже Михалевич.
Чешки медии припомнят, че ако бъде върнат в Чехия, Радован Крейчир ще трябва да излежи и тамошната си 15-годишна присъда за финансови измами и данъчни престъпления.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.