Мафиоти подозират Темерута, че е издал складовете им с дрога

0

Нова интрига с предателство тресе подземния свят, разкрива в новия си брой вестник Галерия.

 Старият гангстер Радослав Иванов – Радо Темерута е нарочен, че е натопил голяма наркобанда с над 30 членове, разбита през август миналата година. Това са знакови лица от ъндърграунда като Веселин Христов – Паяка, съименникът му Веселин Ермалаев – Телото, Дани Дъмпела и много други. Половината от тях са в ареста, други успяха да избягат и все още се издирват. Тогава ГДБОП  отвори складовете на групата пълни с килограми различни наркотици.

 В същото време Радо Темерута остава недосегаем. Арестуваха го преди два месеца по подозрение, че зарежда с амфетамини наркогрупа във Варна. След кратък престой в ареста го освободиха без мярка за неотклонение и се очаква обвиненията към него да бъдат свалени.

„Това е било цирк- задържат Радо без без доказателства. Знае се, че съдът ще го пусне и пак ще му се размине защото е агент. Задържаха го, когато вече много се говореше, че той изпял Паякът, Дъмпела и другите.

 Всъщност през 2016-та 2017-та година Радо Темерута е сочен като част от разбитата през август най-голяма наркогрупировка. Тя е действала от 2014 година и реално имала монопол върху продажбата на наркотици в София и по морето.Преди това

 Темерута е бил близък с Мартин Георгиев Джито, син на Мила Георгиева. Това става ясно от делото срещу нея, на което е разпитван Тихомир Дочев-Мравката.

 Мравката беше мишена на атентат през 2014 година и оцеля под дъжд от куршуми, изстреляни по джипа му. Според данни на разследващите килъри са пратени от Джито и майка му, а мравката директно пита на заседанието на съда защо го няма сред подсъдимите Радослав Иванов, който пратил двамата килъри. От 2010 до 2014 година Мартин Джито прави опити да влезе в наркопазара заедно с влиятелни негови приятели но така и не успява.

 Аверите му са убедени, че гангстерът играе двойна игра. Той също е клиент на специализирания наказателен съд.

 Още по-назад в миналото Радо Темерута е арестуван заедно със Стефан Бонев – Сако. Това се случило през 2010 година. Точно както с последното му задържане Иванов престоява няколко дни в ареста и го освободиха. После името му изчезна от списъка с обвиняем и подсъдими.

 Заради уникалната му способност да се измъква сух от всяка акция в престъпния свят все по-усилено се говори, Темерута участва в двойни игри. След като го пуснаха  последния път, той заминал на почивка за няколко седмици, а като се върнал в София контактувал с ограничен кръг от с най-верните си хора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.