Къро искал да „омаа” Цеките заради Васил Божков (ЗАПИСИ)

0

Прокуратурата публикува разговорите между бившите съдружници

Мафиотът Къро искал да „омаа” Цеките, ако Васил Божков разреши. Това разбираме от разговори между бившите съдружници в хазарта, публикувани от прокуратурата.

С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия Васил Божков и след разрешение от наблюдаващия прокурор, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза. 

Цветомир Найденов

Записите са от три срещи на собствениците „Ефбет“ братя Найденови с хазартния бос Васил Божков и са публикувани от прокуратурата, като част от доказателства по обвиненията срещу собственика на „Нове холдинг“ и „Национална лотария“. 

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес. Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.