Ще пропее ли срещу Божков личната му секретарка? През арестуваната Йоана минавали плащания към манекенки и иманяри

0

Йоана Чолакова, личната секретарка на Васил Божков и едно от най-доверените му лица през годините, която в сряда бе арестувана и обвинена като част от престъпната група на най-богатия българин, е ръководела черните плащания на хазартния бос към известни манекенки, певици и иманяри, пише „Уикенд“.

Това е обявил в свои показания пред прокуратурата Цветомир Найденов, основния свидетел срещу Васил Божков. Според получена оперативна информация от МВР, асистентката на най-богатия българин продължавала да бъде свръзката между хазартния бос и десетки съпричастни към престъпната му дейност хора.
След бягството на Васил Божков в ОАЕ, доверената му служителка контактувала с него чрез криптирани сателитни телефони. След това

Йоана спускала устно задачите

на хора от обкръжението му, които са в България. Именно с мотив, че през секретарката на Васил Божков минава комуникацията между него и сподвижниците му, Специализирания съд взе решение да я остави за постоянно зад решетките. Последната публична длъжност на Йоана Чолакова е поста на административен директор в „Левски”. Преди това тя е представлявала Васил Божков в пътно -строителното дружество „Холдинг Пътища”, което бе обявено в несъстоятелност през 2011 г.
Задържането на Йоана Чолакова и привличането й към организираната престъпна група на Васил Божков накара мнозина да заподозрат, че прокуратурата се надява да превърне от секретарката на най-богатия българин в защитен свидетел срещу боса си.
„Свидетелят Цветомир Найденов, който дълго време е бил от близкото обкръжение на Васил Божков твърди, че основната задача на Йоана е била да осигурява красиви момичета за шефа си, на които е плащала крупни суми – между 5000 и 10 000 лева. През нея са минавали и

плащания към иманярски банди,

от които Божков е пазарувал антики. Впоследствие античните предмети са били изнасяни от България, излагани са в аукционни къщи и са били купувани легално от Васил Божков”, разкрива запознат с разследването срещу хазартния бос.
Според думите му, през последния месец Йоана се активизирала и провела десетки срещи с млади дами, за които съществували съмнения, че са подавали сигнали за сексуално посегателство от страна на най-богатия българин. Така 3 момичета се отказали да свидетелстват за интимни премеждия с Божков, въпреки, че първоначално дали заявки, че ще разкажат истината.
В обясненията си пред съда Йоана Чолакова отрече да е била

важен фактор в офиса

на Васил Божков, нейната задача била да организира работата в офиса, да сервира кафета и да поръчва води. Заради това преди 2 години взела решение да напусне офиса на „НОВЕ Холдинг”. След това обаче я потърсили от „Левски” с предложение да администрира работата на столичния гранд.
Васил Божков финансира „Левски” от миналата пролет чрез хазартните компании „Национална лотария” и „7777”. След бягството му в ОАЕ и повдигнатите 11 обвинения от Специализираната прокуратура най-богатия българин преустанови финансирането на „Левски”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.