Отвлеченият българин в Индия – картаджия №1 на Милен Катерицата. Откупът от 300 000 долара събран за ден

0

Български гангстери от поне 2 конкурентни групировки водят свирепа война помежду си за контрол върху банкоматите в индийските мегаполиси Делхи и Мумбай. Родните бандити си устройват засади, стрелят се и се топят един другиго пред полицията в Индия заради тлъсти печалби от източване на банкомати чрез поставяне на скиминг устройства върху пост терминали, пише Уикенд.

Последният засега епизод от родната гангстерска война в 1,4-милиардна Индия е отпреди седмица, когато полицията в Делхи освободи отвлечения българин Радослав Палашев след свирепа престрелка с похитителите му на пътя Джарода – Наджафгарх.
Според официалното съобщение на полицията в Делхи, 28-годишният Радослав, заедно с приятеля си Георги, пристигнали в Индия като туристи. Миналият четвъртък Радослав отишъл до банкомат в района на Мохан Гардън, уж за да изтегли някаква сума, докато Георги го чакал в автомобила. 28-годишният българин обаче бил отвлечен от трима мъже, които го натоварили в бял автомобил „Хюндай”. На следващия ден похитителите се свързали с бащата на Радослав в България и

поискали откуп за живота му


в размер на 20 милиона рупии – около 300 000 долара. Приятелят на Радослав пък подал сигнал в полицията за похищението. Ден по-късно Георги, инструктиран от ченгетата, отишъл да предаде откупа на уговореното място, а десетки цивилни полицаи завардили района. Странно е как толкова бързо е била събрана сумата за откупа, която за стандарта на живот в Индия е колосална.
„Докато преследвахме похитителите на българския турист, те откриха огън срещу наши служители и раниха трима полицаи. Българинът бе освободен без наранявания, а двама мъже са задържани за отвличането му”, обяви на нарочна пресконференция комисар Анто Алфонс, заместник-директор на полицията в индийския окръг Дварка, част от 15-милионния град Делхи.
Арестуваните похитители са Навин Дагар и Анул Фосел – индийци с обемисти крими досиета, работещи като наемници. И двамата отказват да сътрудничат на индийските власти и да разкрият кой ги е наел, за да похитят Радослав Палешев.
Източник на „Уикенд” от софийския ъндърграунд обаче разкри, че историята с похищението на българина в Делхи е много по-различна от тази, която обявява полицията.
„Отвлеченият

Радослав е сред най-чевръстите картаджии

у нас. Той е компютърен специалист и произвежда най-качествените скиминг устройства, чрез които българите копират данните на кредитни карти и впоследствие ги източват. Най-вероятно Радослав е отишъл да провери устройството, което е поставил върху банкомат и е попаднал на засада”, категоричен е източникът ни. И добавя, че другия български „турист” – Георги, всъщност не е приятел на отвлечения българин, а негов охранител.
Според думите му, само допреди няколко месеца Радослав Палашев е работил за организацията на Милен Даврански – Катерицата. Компютърният спец обаче преминал към друга българска банда, специализирала се в източване на кредитни карти в Индия, след като в края на декември 2019 г. Милен Катерицата бе арестуван в индийския град Мапуса при опит да източи огромна сума пари от банкомат.
„Българските бандити не разполагат с кой знае колко специалисти в областта на скиминг -устройствата и си ги крадат кадрите. Радослав е бил отвлечен, за да работи за друга криминална структура от България, а след това са обявили откуп от 300 000 долара, за да го върнат жив. Възможно е и Милен Катерицата да стои зад похищението. Той беше освободен от затвора в Мапуса, но е с отнети лични документи и не може да напусне Индия, докато не стартира съдебния процес срещу него. Наскоро арестуваха и други двама от организацията му, само че на остров Бали”, разказва източникът на „Уикенд”. В началото на февруари българите Теодор Петров и Камен Еленков бяха арестувани с множество скимиращи усройства и оттогава са в ареста.
Източникът ни твърди, че полицията в Индия също е в схемата и срещу заплащане ченгетата удрят по някое рамо на българските и руските банди, ангажирани в бизнеса с източване на банкомати. „Единственото условие на индийските полицаи е да не се източват средства от кредитните и дебитните карти на местни жители, а само на чуждестранните туристи. Зная, че в Мумбай

полицаите прибират 30% от заработеното


от българските картаджии, за да не ги закачат. Подобна е ситуацията и в Делхи, както и навсякъде в Индия”, разказва информаторът ни, който чистосърдечно признава, че и той самия е бил ангажиран в този бизнес допреди 3-4 години.
Според неофициални данни, към днешна дата в Индия са се устроили над 150 български „криминалци”, които се занимават с източване на средства от кредитни и дебитни карти чрез „скиминг” и „фишинг” устройства. Част от бандитите циркулират между Индия, Индонезия и Бали – изкарват по няколко месеца някъде и след това сменят дестинацията.
„Българите воюват помежду си и подкупват полицаи, за да арестуват конкуренцията. Повечето, които са в Индия, са силоваци – мутри, наети, за да охраняват хората с умения, които поставят джаджите. Специалистите са кът и повечето се отказват да работят след няколко месеца, защото се страхуват да не бъдат застреляни, отвлечени, или пък арестувани”, разказват посветени.
Твърди се, че най-оборотната банда в Индия доскоро е била структурата, гравитираща около Милен Даврански – Катерицата.
45-годишния софиянец, който в периода 2010-2012 г. бе дясна ръка на наркобоса Стефан Бонев – Сако и бе основен наркоиграч в столицата, преди да бъде арестуван в полицейската операция „Чук”. След това Даврански се преквалифицира в обирджия на банкомати чрез поставяне на скимиращи устройства. През 2015 г. Катерицата бе задържан във Виетнам заедно с още двама българи и тикнат

в затвора в Ханой с 4-годишна присъда.

От пандиза във Виетнам наркобосът се скъса да моли родните власти да го измъкнат от тъмницата. Даврански се жалеше чрез писма до медиите, че лежи окован във вериги, ползва яма за тоалетна и спи в килия 2 на 2 метра заедно с още 15 арестанти, повечето от които болни от СПИН и туберкулоза. В крайна сметка Милен Катерицата се прибра в България и бе вкаран за кратко в софийския арест, преди да бъде пуснат тайно на свобода под гаранция миналата пролет, за да изчезне безследно малко по-късно.
Накрая се оказа, че Даврански е отпрашил за Индия с най-верните си хора, за да източва там банкомати. Заради поредното му задържане зад граница делото срещу наркобандата на Сако в Специализирания съд отново бе отложено през февруари, а съдиите се заканиха да съдят задочно Милен Катерицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.