Вдовицата на Самоковеца върти бизнес с парите спечелени от дело срещу България

0

 Вдовицата на Косьо Самоковеца Ангелина започна да инвестира парите, които спечели от делото срещу България в Страсбург, показва проверка на Галерия.

 През 2016 година магистратите от Европа й присъдиха 430 хиляди евро заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца. Преди това държавата й конфискува апартаменти във Варна и София за 350 хиляди евро.

 Съдена беше за пране на пари, но беше оправдана. Процедурата по превеждането на парите е приключила миналата година и Ангелина веднага започнала да ги инвестира. От една седмица насам тя е новия собственик на туроператора „Ивентас ДМС“. Фирмата има дългогодишен опит в организиране на групови и индивидуални пътувания в България и по света. Офисът на дружеството вече е преместен от улица Клокотница на Патриарх Евтимий 54, където е едно от жилищата на вдовицата, наследени от разстреляния й законен съпруг Константин Димитров – Косьо Самоковеца.

 Ангелина Димитрова ще е само собственик на компанията и ще печели от дейността й, а за оперативното ръководство е натоварена управителка.

 Освен туроператорска фирма Ангелина Димитрова има и друга  придобивка- луксозен баровски офис на пъпа на София.

 Преди няколко месеца е платила 358 хиляди лева за имота, който се намира до  Президентството и на метри от площад Света Неделя. Продавач е американска компания. Офисът, който може да се ползва и за жилище на втория етаж е голям е 217 квадрата, има шест стаи. Така освен хотела на Боровец, апартамент на улица Патриарх Евтимий, Ангелина прибави още една перла в короната си от имоти. Тя живее в България, за да се грижи за сина си Константин-младши, с когото беше бременна, когато застреляха Косьо Самоковеца в центъра на Амстердам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.