Аверите на Ластика ще гният в пандиза за две отвличания

0

Двама съучастници на покойния Наско Ластика в две отвличания са осъдени окончателно. Проверка на „Галерия” установи това пет години след мистериозната смърт на Атанас Радев. В затвора за 7 години влиза Иван Славов, а третият похитител Христин Хаджихристев за 8. Атанас Радев – Ластика умря в болница от тежко заболяване само няколко месеца, след като го пуснаха от ареста през 2015 година, но ако беше жив щеше да лежи с двамата съучастници.


Жертвите на отвличанията са Явор Пенев и Стефан Цветков- управители на дискотека Щастливият Викинг в Слънчев бряг. През 2010 година в нея съдружници са издирваният варненски наркобос Иво Иванов – Гела и Атанас Радев- Ластика, който е женен за сестрата на първия. Тогава между тях назрява скандал за пари от печалбите на заведението, което е едно от най-големите и оборотни в курорта. Иво Гела не давал лесно пари и затова Ластика решил да ги вземе със сила. Той и двамата бабаити причакали един от управителите на дискотеката на летището в Бургас, където трябвало да пристигне известен диджей. Ластика го поканил на разговор с мерцедеса си, където мутрите го хващат за шията и насочват пистолет към главата му. Ластика му казал, че трябва да му даде пари, които му се полагат от бизнеса. Цветков ги води до банка, където се пазят оборотни пари в сейф. Спират пред клона, Цветков отива да взема парите и им дава 200 000 лв. в черен найлонов плик.

След това Ластика, Славов и Хаджихристев водят Стефан Цветков в хотел Свети Влас и го заключват в една от стаите. Там пак насочват пистолети към него и искат оборотните пари от дискотеката. Карат го да се обади на касиера и да извика други управител Явор Пенев на спешна среща. Христин и Иван отиват да вземат Пенев със същия Мерцедес. След обработката  е принуден да им даде още 100 бона. След това го пускат, за да не остане дискотеката без управител за вечерта, но остават като заложник Стефан Цветков. Два дни по-късно и той е освободен, след като го преместили в друг хотел.


След като са пуснати Явор и Стефан разказали на големия бос Иво Гела за отвличането и парите. Пуснали сигнал в полицията. След месец издирване Хаджихристев и Славов са заловени. Атанас Радев Ластика избягал в Испания, но го връщат с белезници след една година. От тогава той твърди, че е натопен от Иво Иванов Гела. Стои в ареста 4 години. После пропява за голяма престъпна група във Варна и областта, ръководена от Гела. Тя е разбита през април 2015 година и Наско Ластика се оказва на свобода.
Започва да търси свидетели, които да уличат Гела в престъпления. Босът обаче избягал и оттогава го издирват, но без успех. Вероятно си пуши пурата някъде на топло, където се крие голяма част от българския ъндърграунд.


Два месеца след като напуска ареста, Наско Ластика влизам в болница и умира мистериозно. Според лекарите от рядко заболяване в главата, което се развива много бързо. Така делото за отвличане на двамата управители е прекратено за мъртвия. Но за другите двама продължава. Докато бил жив, жертвите не са посочили Наско Ластика като главно действащо лице. Правят по след смъртта му, защото се страхували от него.


Славов и Хаджихристев са криминално проявени, а вторият дори лежал в затвора за убийство. Славов е бил охранител на Иво Гела преди повече от 15 години издирвали са го няколко пъти за различни престъпления

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.