Родата на Цар Киро внесла „херинга“ за над 5 милиона

0

С ареста на дъщерята на Цар Киро – принцеса Стъпка пренасяла в колан 2 кг хероин, стана ясно защо семейството на Кирил Рашков – Цар Киро продължава да тъне в лукс. Ромският барон и семейството му нямат легален бизнес, но продължава да демонстрира охолен живот, да карат скъпи лимузини да не плащат милиони данъци, които дължат на държавата, което дразни пловдивчани, пише Галерия.

 Щерката на ромския бос  Събка и един  от внуците му Георги, бяха арестувани миналата седмица в колата си след пътуване до Турция. Там те купили 2 кг хероин, които Събка препасала на кръста си със стегнат ластичен колан, а Георги шофирал. Службите знаели за съмнително честите пътувания членове на семейството на Цар Киро до Турция още преди два месеца. Само през 2019 година той, жена му, дъщеря му Събка и внуците са пътували над 15 пъти през ГКПП  Капитан Андреево. Ден след излизането отново се връщали. Предполага се, че с всяко пътуване са пренасяли малки пакети с хероин, не повече от 3 кг на курс, за да са сигурни, че няма да ги хванат.По цени на улицата задържаното количество е за над 200 хиляди лв. Криминалистите са убедени, че само за миналата година хората на Цар Киро са вкарали  дрога за над пет милиона лева.

След ареста на Събка и Георги са били претърсени именията на Цар Киро и всички членове на семейството в Пловдив. Полицаите търсили още дрога, но не са намерили. Техни информатори от ромските махали разказали още преди месец, че хората на Кирил Рашков продават дрогата на едро на тарторите в гетото Столипиново, те я разреждат с примеси и я пласират по улиците.

 Наркобизнесът и трафикът от Турция не са чужди за Цар Киро и приближените му.

 През 2014 година той и още трима негови роднини бяха арестувани с 2,7 кг амфетамини, половин килограм живак внесен от Турция, лично от Цар Киро, както и антични монети.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.