Мутрите на Боби Mесото го предадоха, депутатският брат Борис Аврамов ще отнесе цялата вина на групата за изнудване и лихварство

0

 Мутрите на депутатския брат Борис Аврамов го оставиха да се бори сам по делото за изнудване и лихварство. Той е подсъдим като лидер на банда с още трима души – Пламен Дренков, Петър Петров и Данаил Петров. Първите двама отдавна сключиха споразумение за по-леки наказания, а преди две седмици това е направил и Данаил Петров. Така Борис Аврамов, известен като Боби Месото, остава сам, а признанието на другите, че са били членове на бандата му, прави положението му още по-тежко.

 Борис Аврамов и мутрите му бяха арестувани на 2 юли 2018 година. Тогава един от тях беше в затвора за незаконен пистолет и хулиганство в заведение на морето. Разследването е за това, че Боби Месото, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов, е дал заеми на двама бизнесмени, а после ги изнудвал да му връщат огромни суми с лихвите. По делото има и данни, че  приближени на Борис Аврамов са търсили кой да пребие или да запали колата на застреляния през декември 2017 година данъчен шеф Иво Стаменов, но така и не се е намерил желаещ.

 Стаменов беше прострелян в джипа си на централна столична улица и почина три седмици по-късно. Косвената връзка на Стаменов, не стигна, за да го обвинят като поръчител. Няколко месеца преди това подопечни на Иво Стаменов от отдел „Оперативен контрол” на НАП са спирали масово камиони на фирмата на Аврамов, прибирали са стоката му, запечатва ли се обектите му, а бизнесменът е писал жалба до началниците на Стаменов. Подозренията останаха, но доказателства за участие на Боби Месото още няма. Въпреки това той остана клиент на Специализирания наказателен съд като ръководител на банда за изнудване и лихварство. Там все още е подсъдим брат му Димитър Аврамов. Той бе хванат с подкуп от земеделец през 2012 година, за да уреди проблемите му със служба Земеделие в избирателния му район Монтана. Тогава беше депутат от ГЕРБ, но го изгониха. След това мина в редиците на ДПС и сега е народен представител от движението, но не е сред най-активните в парламента,  пише „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.