Обвинените за отвличането на Адриан Златков закъсаха с парите, шофьорът на Ториното се гласи да става поп

0

Обвиняемите като помагачи за отвличането на Адриан Златков едва свързва двата края, пише вестник Галерия, позовавайки се на свои източници от подземния свят. Иво Борисов – Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са на свобода, а разследването вече тече две години и половина, но без резултат.

Синът на автомобилния търговец Тони Златков изчезна мистериозно през август 2017 година и 11 дни по-късно се появи. Бащата на Адриан отказа да съдейства на полицията и сам е водил преговорите с похитителите. Остана мистерия Дали и колко пари е платил, но се говори за близо един милион лева. Въпреки усилията на службите той успя да запази в тайна мястото, където е хвърлил сака с пачките. През февруари 2018 година бяха арестувани четирима мъже от близкото обкръжение на Златко Баретата и приятелката на единия.

 Самият Златомир Иванов също беше задържан за 24 часа от ГДБОП  по подозрение, че има нещо общо с отвличането, но го пуснаха без обвинения, а после той ги осъди, че са го държали в сградата незаконно.

 Ториното, Марко, Джамбазов и Здравка Стефанова също бяха пуснати на свобода само три дни след като ги арестуваха заради слабите доказателства срещу тях. Още се водят обвиняеми. Иво Ториното  нашумя през 2016 година, когато гардовете му, сред които Мартин Марков, участваха в побой на спортиста Васко Наумов и приятелката му Мария.

 Заради делото за отвличането на Адриан Иво Борисов е разследван от КПКОНПИ.  Решението на комисията е да се запорира 110 хиляди лв. от имуществото му и да  поиска от съда да ги отнеме в полза на държавата. Ториното се занимаваше с добив на строителни материали и извозване на отпадъци, но вече е продал бизнеса си. Има само една фирма, регистрирана през 2018 година, малко след като го пуснаха от ареста, но тя няма дейност. Той вече не ходи с кохорта от бодигардове и живее много по-скромно отпреди, защото е под постоянно наблюдение от полицията.

 Същото е положението и с шофьора му Мартин Марков, който беше и на побоя на околовръстното, но не участваше и не беше съден.

 Марков е завършил Духовната семинария и дори често си се шегувал, че ако безпаричието продължи, ще се върне към професията си ще стане поп.

 Георги Джамбазов, който преди е бил съдружник на Иво Ториното, се води безработен. Безработна се води и приятелката му Здравка. Докато обвинението още виси в досиетата им, Тони Златков и отвлеченият Адриан продължават да отказват съдействие на прокуратурата и нямат никакви претенции към никого. Торино и хората му са само помагачи на неизвестен човек, който е поръчал отвличането на момчето. Неизвестни остават и онези, които са го отвлекли.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.