Дюлгеров с подкупа за Иванчева бяга като Братя Галеви

0

 Осъденият на първа инстанция като посредник за посредник за подкупа на Иванчева планира да замина за чужбина в най-близко време. Това разкриват пред „Галерия” негови доверени хора.

Петко Дюлгеров бил отчаян от тежката 12-годишна присъда, която обжалва на втора инстанция. Нямало шанс тя да бъде намалена, твърдят запознати с доказателствата по делото и точно това притеснявало Петков, който не се е виждал като затворник за толкова дълго време. Междувременно до месец ще стане ясно какво ще реши  апелативният специализиран наказателен съд, но най вероятно решение е да потвърди изцяло наказанията за Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров- съответно 20, 15 и 12 години затвор. Тогава прокуратурата ще поиска от съда да ги върне обратно в ареста, за да не избягат като братя Галеви, докато делото не стигна до последна инстанция ВКС. Очевидно някой е научило са новите творчески намерения на спипани я с 20%  от подкупа Петко. Повече от седем години след като беше изгонен от кметското място в Младост, той се занимавал с посредничество между администрацията и бизнесмени, твърдят общински служители в столичния район, който е с големината на областен град.

 Петко Дюлгеров  е под домашен арест и има забрана да напуска страната. На 17 Април 2017 година, бившия кмет на Младост до 2011 година Петко Дюлгеров взе белязаните пари от строителния предприемач Александър Ваклин, отнесе пачките до кафене, в което го чакали Иванчева и Петрова, тогава кмет и зам.- кмет на Младост.

 Преди това Дюлгеров отброил 14000 евро за себе си като посредник, останалите 56000 евро дава на двете жени, за да разрешат строителните обекти на Ваклин.

В началото Петко Дюлгеров има  надежда, че ще стане свидетел, и в първия ден след задържан си взел химикал и лист и написал всичко по случая с най-малките подробности. Това помогна на разследването. По-късно обаче той се отрече от тези обяснения и започна да твърди, че е невинен. Все пак парите са намерени в дрехите му на 17 април, когато и останалата голяма сума бе открита в колата на Иванчева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.