По 10 кила хероин пласират на месец внуците на Цар Киро, „принцеса” Събка редовно внасяла дрога от Турция с шахидски пояс

0

Родата на ромския феодал Кирил Рашков – Цар Киро е захранвала от години с хероин пловдивското гето „Столипиново”. Това разкриха пред „Уикенд” криминалисти след ареста на дъщерята на мургавия менте благородник Събка и неговия племенник Георги. Преди дни двамата бяха задържани в Пловдив с 2 килограма хероин, внесен от Турция часове по-рано.

Дрогата е била пренесена от „принцеса” Събка през границата, а дъщерята на Цар Киро е укрила хероина от митничарите с шахидски пояс – колан с тайници, използван от ислямските джихадисти за бомбени атентати. Вместо взривове обаче, в колана на Събка прилежно били укрити 2 килограма хероин.
Дъщерята на Цар Киро е била наблюдавана от антимафиотите от няколко месеца заради ежеседмични съмнителни пътувания до Турция. Под предлог, че отива до южната ни съседка, за да се лекува, или пък за да придружи някой от роднините си – също със здравословни проблеми, Събка редовно захранвала с наркотици фамилията си. Според данни на ченгетата, роднините на Цар Киро са

внасяли по 10 кила хероин месечно

от Турция, като по-голяма част от дрогата е била продавана на дребно в Пловдив чрез улични пласьори, работещи за внуците на Кирил Рашков. Родствениците на Цар Киро са продавали хероин и на други крими групировки, а част от стоката е достигала до София. Според криминалистите, от всеки килограм хероин, внесен от Събка или от други жени от ромската престъпна фамилия, внуците на Цар Киро са изкарвали десеторна печалба, тъй като са разреждали дрогата с примеси. „Цената на хероина в Турция е около 20 000 долара за килограм, а в България върви по 100 000 лева. При разреждането му обаче печалбите се увеличават неимоверно и може да се стигне до суми в порядъка на между 160 000 и 220 000 лева за килограм”, изтъкват от полицията.
Ченгетата са се надявали да арестуват и получателят на хероина, пренасян от Събка и от нейния племенник Георги Рашков, за да могат да повдигнат обвинения за организирана престъпна група срещу роднините на Цар Киро. Това обаче не се случило, тъй като колата, в която била превозвана дрогата, влязла в ромското гето „Столипиново” в Пловдив. „Задържахме ги на улица „Ландос” в циганското гето, защото имаше опасност да ги изпуснем. Бяха ли влезли в малките улички в ромската махала – нямат хващане”, образно описа пловдивски полицай акцията на МВР срещу „принцеса” Събка.
Дъщерята на Цар Киро и неговия внук Георги са оставени за постоянно в ареста и са с повдигнати обвинения за трафик на наркотици. Събка рискува присъда

от 5 до 15 години затвор и 100 000 лева глоба,

а нейния племенник Георги – затвор от 3 до 12 години, тъй като според обвинението се води помагач. Запознати обаче твърдят, че наркобизнесът е дирижиран от сина на Цар Киро и негов пръв наследник – „принц” Ангел Рашков, участвал преди няколко години в риалити шоуто „ВИП Брадър”, преди да бъде изваден от къщата от продуцентите на предаването след бурна обществена реакция.
„Търговията с хероин остана основния бизнес на фамилия Рашкови, след като преди години властите затвориха незаконната им фабрика за алкохол и меласа в Катуница. Другия бизнес, който носеше баснословни печалби на фамилията – джебчийството и проституцията в европейски градове, отдавна не е под контрола на Цар Киро и родата му”, твърди познавач на пловдивския ъндърграунд. Според думите му, през 90-те години на миналия век Цар Киро и фамилията му стоели зад международен трафик на хероин с тирове. Камионите били товарени в Турция, минавали през България и стигали до Германия и Холандия. След избухналите масови безредици в Катуница през 2011 г. и прогонването на престъпната циганска фамилия от селото, Цар Киро и синът му Ангел били

изместени от трафика на хероин,

тъй като чадърът им по митниците и границите паднал.
През последните 2-3 години фамилията се преориентирала – внасяла малки количества хероин (от 2 до 5 килограма) от Турция, а след това той бил размесван и пласиран на дребно чрез улични пласьори. Според оперативна информация на МВР, с пласмента на хероина се занимавали внуците на Цар Киро – Ангел и Кристиян Рашкови. Те са синове на големия син на мургавия феодал – „принц” Ангел Рашков.
Макар да се водят безработни, внуците на Цар Киро открай време демонстрират завидно висок стандарт на живот – шофират поръчкови джипове и спортни автомобили за стотици хиляди левове. Съвсем наскоро Ангел Рашков –джуниър публично се изфука с последен модел джип „Мерцедес Brabus G 65 AMG, чиято производствена цена е 300 000 евро. В колекцията си той има и друг скъп джип – бяло BMW Х4 за 150 000 лева. Брат му Кристиян пък е собственик на „Ферари” и джип „Порше Кайен Турбо S”, а общата стойност на поръчковите му возила надхвърля 500 000 лева.
„Внуците на Цар Киро контролират търговията на дребно с хероин в Пловдив, а

за тях работят над 20 пласьори.

Арестувания миналото лято в Пловдив дюнерджия Ибрахим Юзил и партньорът му от Габрово, у когото откриха 6 кила хероин, също са част от наркоимперията на внуците на Цар Киро”, категоричен е източник на „Уикенд” от пловдивския ъндърграунд.
Потреблението на хероин в Пловдив е рекордно за цяла България, според неофициални данни, около 2000 души, предимно роми от града на тепетата, са ежедневни консуматори на смъртоносната дрога. За да се захрани наркопазара в Пловдив с хероин, са нужни между 40 и 50 килограма месечно. Заради това, а и с цел рекордни печалби, дрогата се размесва с различни примеси и става още по-опасна за наркозависимите.
Арестът на Събка и братовчед й Георги Рашков е поредния тежък удар срещу престъпната ромска фамилия на Кирил Рашков. Самият Цар Киро също е подсъдим, лежа за кратко и в затвора с 2-годишна присъда за трафик на живак и наркотици. През 2014 г. мургавия менте благородник бе задържан заедно с Радослав Петров, у чийто дом откриха 2,8 кила амтефамин. Петров бе пратен в затвора за 7 години, но Цар Киро бе пожален и изваден от тъмницата уж заради претърпян инфаркт. Мнозина твърдят, че Кирил Рашков симулира инфаркти – общо 5 на брой, за да отърве решетките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.