Мълния! Арестуваха сина на Васил Божков

0

Новина от последните муните! Антон Божков, синът на бизнесмена Васил Божков, е обвинен за пране на пари по поръчение на организирана група, ръководена от баща му. Това съобщи говорителят на главният прокурор Сийка Милева.

Божков – младши за 72 ч. в ареста. Прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянен арест, добави прокурор Милева.

Вероятно делото ще се гледа от спецсъдът на 4-ти март тази година. 

„Няма значение кой от е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой е от далечното обкръжение – ако се съберат нови доказателства за престъпление ще има още обвиняеми“, допълни Сийка Милева.

Рано тази сутрин Антон Божков се яви на разпит в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, където му е предявен обвинителният акт, след което отиде зад решетките.

Баща му Васил Божков продължава да се намира на територията на Обединените арабски емирства, а българската страна вече изпрати документите с искането за неговата екстредиция. Спрямо него прокуратурата повдигна общо 11 обвинения. За участие в престъпната група с обвинение се сдоби и съпругата на Божков – Елена Динева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.