Бате Харо се измъква от конфискация на имуществото

0

Голям конфликт зрее в бандата на Петър Харалампиев –Бате Харо, за подкупи, взимани от чуждениц за българско гражданство, пише в новия си брой „Галерия”.

Бившият председател на Агенцията за българите в чужбина засега се измъква от конфискация на имуществото,. Защото няма нищо на твое име. За  сметка на това антикорупционната комисия вече поиска от съда да отнеме от бившия главен секретар на институцията Красимир Томов 766 хиляди лева. Според същата комисия той е ръководил бандата за подкупи.

 Бате Харо, Томов и още пет души бяха арестувани в края на октомври 2018 година по сигнали, че масово вземат пари, за да издава удостоверения за български произход на македонци араби, сред които и потенциални терористи. Назначеният от ВМРО на поста Петър Харалампиев, лежа в ареста 8 месеца, без да поиска да иска да го пуснат на свобода, което е прецедент в практиката на Специализирания наказателен съд. Скоро прокуратурата ще приключи разследването срещу корумпираните висши чиновници и делото ще се върне в съда. При обиските още в началото инспекторите от КПКОНПИ намериха 560 000 лв. в банков сейф, достъп до който имало само главния секретар на Агенцията Красимир Томов. Според прокуратурата това са пари от подкупи за няколко месеца. Миналата седмица от комисия съобщиха, че са завели дело

срещу Томов за още по-голяма сума от 766 хиляди лева. Дори той е описан като ръководител на престъпната група. В началото, преди година и три месеца, прокуратурата твърдеше, че лидерът е Харалампиев. Срещу няма още иск от антикорупционната комисия. Точно това е станало повод отношението между Бате Харо и Красимир Томов до охладнеят до степен, че да не си говорят, разказа пред галерия запознат с отношенията. След като излезе от ареста Харо тръгна на екскурзии, изглежда спокоен за бъдещето си, за разлика от Красимир Томов. Бившият главен секретар пострада най-много от арестите,защото в неговия сейф намериха парите, а според информацията от разследването той е изпълнявал поръченията на председателя бате Харо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.