Шатката получи задочно още 4 години към присъдата си

0

Рецидивистът Николай Николов – Шатката добави в досието си още една присъда, пише „Галерия“. Докато го издирват по цял свят с червена бюлетина ако още е жив и го хванат, ще лежи четири години допълнително заради бягство от затвора през 2014 година.

 Тогава перничанинът и приятелят му, гватемалецът Хосе Гарсия, пробиха дупка в стената на затвора, влязоха във вътрешния двор и се качиха в кола, която е същата като полицейските опели. Пазачът е пуснал колата през бариерата, без да се усъмни че в нея има пандизчии. Мистериозното бягство се разследваше дълго време. Не се намериха надзиратели които са им помогнали.

 52-годишният днес Николай Николов е известен като наемен убиец от бандата на Райко Кръвта в Перник. След ликвидирането на боса му през 2015-та година той се отделя групата заедно със Станислав Методиев Сиси. Арестуваха ги през 2009 година и ги осъдиха за разстрел на пернишкия наркодилър Николай Христов Хайо. Шатката получи 20 години затвор. Към датата на бягството през 2014 година вече беше излежал 5 години, защото е работил зад решетките. Оставали му 14 години и 7 месеца. С новата задочна присъда ще лежи общо 18 години.

 Съдбата на Шатката е неизвестна и до днес. През 2018 година службите получават информация, че е арестуван в Англия. Оказа се съвпадение на имената.

 Николов беше един от свидетели срещу бандата на Райко Кръвта, в която е участвал заедно със Сиси. Двамата пропяха за стари престъпления от времето, когато са били заедно с останалите. Шатката и Станислав Ангелов вече бях в затвора и нямаше какво да губят. Благодарение на показанията им хората на покойния Радко Кръвта получиха присъди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.