Цеката алармира: Жената на Черепа знаеше за изнасилванията

0

Цветомир Найденов – Цеката, основният свидетел по делото срещу Васил Божков, е бил разпитван за пореден път, като основна тема на разговора с криминалистите е била съпругата на Черепа – Елена Динева.

Цветомир Найденов

Това стана ясно в Апелативния специализиран съд, където предстои да се решава дали Динева да остане на свобода.

От показанието на Найденов ставало ясно, че като най-близък човек до Божков жена му е била наясно с бизнеса му, включително с престъпната дейност на групата, чиито лидер е собственикът на „Нове холдинг“.

Според прокурор Тихомир Стоев от апелативната специализирана прокуратура при разпита Найденов разкрил, че Динева е наясно и с престъпления, за които материалите са отделени и се води друго разследване, а именно опити за убийства и изнасилвания.

„Това разследване всеки изминал ден се насища с нови хора, нови факти и обстоятелства. Това е динамичен процес и се работи по всички линии. Както каза и главният прокурор няма недосегаеми хора и всички ще си получат това, което заслужават“, обясни прокурор Стоев. Заради новия разпит на Цветомир Найденов адвокатите на съпругата на Божков – Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов, както и тя самата поискаха един час време, за да се запознаят с казаното от ключовия свидетел. Делото започна в 13,20.

Преди това Апелативният спецсъд остави без уважение искането на двете служебни защитнички на собственика на „Нове холдинг“ и неговият бизнес партньор Георги Попов да бъде отменен 72-часовият арест. Аргументът на съда е, че двамата не са фактически задържани. Магистратите отбелязаха, че съдебен контрол има, когато някой наистина е арестуван, а в случая не е така.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.