Замитане на следи в Alarma.bg: Мацолата пое офшорката на Бойко

0

Фирмата Ema Bgs SL, която стои зад къщата и магазина в Барселона, вече се управлява от жената на благоевградския бизнесмен

Аферата „Барселона” с главно действащо лице Бойко Методиев Борисов става все по-сериозна. Само пред Alarma.bg източник издаде поредния ход за замитане на следите – офшорката Ema Bgs SL, приписвана на Бойко Борисов, вече има нов собственик. Дружеството стои зад къщата и луксозния магазин в Барселона на „Мис Бикини 2007” Борислава Йовчева, която има дъщеря от премиера.

Борислава и Бойко – сагата продължва

Според източник от обкръжението на министър-председателя в петък, 21 февруари, офшорката вече се управлява от Йорданка Ангелова, съпруга на благоевградския бизнесмен Атанас Ангелов – Мацолата, издаде само пред Alarma.bg опонент на Бойко Борисов, запознат в детайли с делата му.

Баровецът има четири ресторанта в Барселона, където върти бизнес повече от 20 години. Мацолата е бил съдружник с Лъчо Танев. Заедно със собственика на веригата „Хепи” Орлин Попов опитали да пробият с ресторантите за бързо хранене, но се провалили. За капак Мацолата има и пиано бар във вторя по големина испански град и столица на Каталуния.

Днес следобед пък от БОЕЦ публикуваха два нови документа, които показват, че през 2015г. капиталът на Ema Bgs SL., която лъсна покрай скандала с барселонската връзка на Бойко Борисов, е вдигнат с 1 750 000 евро. Това става на два пъти, като първият път капиталът е увеличен с 1 000 000 евро и след това с още 750 000 евро.

И двата пъти Георги Станков Йовчев (бащата на „Мис Бикини” 2007 Борислава Йовчева, б.ред.) е внесъл половината от тези суми, като физическо лице, а другата половина са внесени от кипърската офшорка Palms Enterprises, чийто пълномощник е близкият до ГЕРБ бизнесмен Йордан Христов, който е в общи дружества със Силвия Николова.

Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в дружеството „Спортни имоти Приморско“ АД. В управлението на същото дружество от 2008 до 2011 г. е влизал близкият до Бойко Борисов (премиер на България) бизнесмен Иван Саздов.

Георги Йовчев към 2015 г. е и управител на Ema Bgs SL, а фирмата е собственик на луксозният бутик на марката Ermano Scervino в Барселона Той е част от активи за 5 милиона евро, за които испанската прокуратура и каталунската антикорупционна полиция водят разследване за пране на пари, свързано с премиера Бойко Борисов.

Cлeд кaтo кaтaлунcкият вecтник Еl Pеriоdiсо публикувa инфoрмaция зa рaзcлeдвaнeтo, минaлия пeтък мaгaзинът внeзaпнo бил зaтвoрeн и рaбoтници изнecли cтoкaтa.

Според Асен Йорданов, сина на поета Недялко Йорданов, издател на сайта „Биволъ” и виден критик на Бойко Борисов, не Мацолата, а русенският сикаджия Илиян Пенев наследил бизнеса на фирма Ema Bgs SL, като съпругата му, Миглена Николова станала управител на магазина. Миглена пък била свързана с Цеци Красимирова, близка на убитият в Амстердам бос на контрабандата Константин Димитров – Косьо Самоковеца.

Нашият информатор обаче подчерта, че зад офшорката стои именно Мацолата, а не Илиян Пенев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.