Alarma.bg научи: Братът на Пешо Коня гушнал 2 млн. от панаира

0

Емил Стоянов продал палата №5 на бизнесмена Киро Киров

Емил Стоянов, братът на президента Петър Стоянов, наричан често и Пешо Коня, е прибрал над 2 млн. лева от продажбата на палата №5 на Пловдивския панаир, съобщи пред Alarma.bg юрист, запознат със сделката.

Петър и Емил Стоянови са доволни от живота

Палата 5 на Международния панаир се продава от сегашния си собственик – Банка ДСК, вече няколко години, но засега безуспешно. Поредният търг с явно наддаване е насрочен за 28 февруари, като началната цена е 3,7 милиона лева без ДДС, става ясно от обявлението на банката.

Преди три години началната цена, определена за потенциалните купувачи, бе 5.1 милиона лева. И преди, и сега депозитът за участие в търга е 100 000 лева, а стъпката за наддаване – 50 000 лева.

Триетажната сграда в чертите на изложението е с бруто площ /включително сутерен/ от 4675 кв. метра. Имотът никога не е бил собственост на Международен панаир, а в ръцете на банката мина през 2011 година, когато е придобит заради неизплатена ипотека на „Търговско-рекламен център по строителство” ЕООД.

Дружеството е собственост на Иван Киров, син на бизнесмена Киро Киров, и през 2015 година се е вляло в „Киров” АД. Така дейността му бе прекратена без ликвидация. В близкото минало участието на „Киров” в текущите изложения на панаира винаги бяха впечатляващи – и като мащаб, и като скъпа техника, главно едра строителна. Освен с мощния си бизнес компанията „Киров” и собственикът й Киро Киров влязоха в новините преди повече от 10 години с показно отвличане на бизнесмена и платен огромен откуп.

Киров купува панаирна палата №5 през 2006 г. за около 2 млн. лв. от президентския брат и фирмата „Рестрой”, в която той има дялове. Там дълги години се помещаваше телевизия „Европа”, която бе създадена именно от Емил Стоянов. По-предишният собственик пък бе държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.