Третият задържан за кокаина в лимоните бил в далавера с убиец

0

С убиец е свързан третият арестуван за 500-те килограма кокаин, които ГДБОП залови на 31 януари. Това показва проверка на вестник Галерия.


Това е 46-годишният бизнесмен Пламен Пешев. През 2014 година Пешев продава една от големите си фирми на молдовеца Анатоли Морари, който живее във Варна. На 22 ноември той е арестуван за убийство на мъж при битов скандал. Николай Николов отишъл в жилище на свой познат, където бил Анатоли. Скарали се и Морари го намушкан с нож. После човекът умря.

Всъщност кокаиновият бизнесмен е ползвал молдовеца за подставено лице при прехвърляне на фирмата си ‘“Амко“. После тя е продадена на трети човек.

Ролята на Пламен в кокаиновата афера е като консултант на един от задържаните – Огнян Асенов. Той е от Бургас и е познат като биотерапевт и масажист в града. Отскоро има регистрирана или три фирма за внос на плодове „Фрут Трейд 01БГ“, която е получател на единия от двата тира с лайм. Опаковани в кашони между картоните на всеки един от 6700- те кашона разследващите откриха по 100 грама кокаин.

Пратката от другия камион е на бившия митничар Красимир Керемедчийски, твърди в съда, че не знае за дрогата, която стояла в склада му от 10 дни. Най-любопитното е, че Асенов и Керемедчийски не се познават. И двамата обаче имали връзка в Испания и Колумбия, откъдето е тръгнала стоката. Тя влиза у нас през Гърция, а там е пристигнала по море. Информация за съмнителната пратка е подадена от чужди служби. Освен Керемидчийски, Асенов и Пешев има и други хора, които са замесени в трафика, но още яма доказателства, за да бъдат арестувани, твърди източникът на „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.