Заловените за източване на банкомати в Бали – ученици на издирвания Владо Иширковеца

0

Съратници и ученици на безследно изчезналия знаков гангстер Владимир Славов – Иширковеца са арестувани в Индонезия за източване на банкомати научи „Галерия“ от техни близки в Силистра. Престъпният бос от Силистра научил Камен Еленков и  Теодор Петров как да източват банкомати.

 Той нашумя като основен свидетел на прокуратурата, който закова Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски.  Двамата бяха в една килия и Колев му признал за престъплението. Скоро след това Иширковеца излезе на свобода и  се подвизаваше в Силистра, в града в който са живеели арестуваните в Индонезия Камен Еленков и Теодор Петров.Те са 20 години по-млади от изпечения рецидивист, който е легенда в престъпния свят в нас.

 Двамата татуирани младежи са засечени в неговата компания през 2014 и 2015 година, когато още никой не подозираше, че Владимир Славов се е насочил към модерния престъпен бизнес. Той се е занимавал с трафик на крадени коли, рекет, проститутки, кражби, грабежи, фалшива валута, източване на ДДС с фалшиви фактури. Последната му присъда, която излежава България е, заради бомбен атентат срещу окръжния прокурор на Силистра Румен Атанасов през 2000-та година.

Иширковеца изчезна безследно през септември 2015 година и оттогава се издирва с жълта бюлетина в Интерпол. През  февруари 2016 година бе намерена изоставена кола на пътя Силистра-Шумен. По една от седалките имаше кръв. Експертизата показа, че е между 3 и 4 литра, А човекът, от когото е изтекла е Владимир Славов Иширковеца.

 Трупът му обаче не е открит до днес. Един от свидетелите,

негов приятел, разказва, че Иширковеца имал среща с няколко  мъже, на които е трябвало да продаде софтуер за скимиране на данни от банкомати, чрез който после източват парите от картите.

 На 10-и февруари Теодор е забелязан да се навърта около банкомат на един от плажовете на остров Бали. Съмнителното поведение привлякло вниманието на полицаите. Те са наясно, че българите в Индонезия в 80% от случаите са там, за да точат данни от карти. След ареста на Теодор той разказал и за съучастника си Камен Еленков, който го чакал с кола наблизо. Така е арестува и той. В квартирата им са намерили много пари и скимиращи устройства, които е трябвало да монтират на десетки банкомати, пластики на карти и лаптоп със Специален софтуер.

 Еленков и Петров са поредните българи, които са арестувани в Индонезия и на остров Бали за кражба на пари от банкомати. Близките им Силистра били изключително притеснени и изненадани от бизнеса, с който те се захванали. За разлика от роднините на Владо Иширковеца, които са в неведение за съдбата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.