Полицаите задигнали тото фиша – покровители на джебчиската мафия

0

Полицаите Красимир Любомиров и Николай Стоименов от години са на „ти“ с босовете на джебчийките в София научи „Галерия“ от техни колеги по служба.

 Шефът на Трето РПУ Любомиров и бившият му подчинен в група „Джебчийски кражби“ на сектор „Улична престъпност“ Стоименов познавали поименно крадлите в градския транспорт, търговските центрове и централните улици, както и хората, за които работят. Имало е съмнения, че те са покровителствали джебчийската мафия, но те остават недоказани ще бъдат обект на разследване.

 Криминалистите са популярни в професионалните среди, а миналата седмица станаха известни и като арестанти. Бяха задържани от колегите си в МВР, които ловят корумпирани ченгета.

 Жена на 67 години подава жалба в Трето РПУ  и се оплакала, че е обрана в трамвая. Преписката попаднала при зам.- началника Любомиров, който доскоро бил шеф на сектор „Джебчийски кражби” в СДВР. В жалбата си жената написала, че в портфейла който е изчезнал, имало и печеливш тото фиш за 12000 лв, който трябвало да осребри в централата на тотализатора. В пункта й го върнали, защото не изплащали толкова големи суми. Дни по-късно същият фиш, откраднат от джебчийката, се появява в тотализатора. Там Красимир Любомиров заявява, че той е късметлията. Дава и собствената си банкова сметка, за да получи парите. От разследването на „Вътрешна сигурност” в МВР и прокуратурата не става ясно как печелившият фиш е  попаднал в полицая. Всъщност Любомиров е изпратил жалбата на жертвата на престъплението до бившия си подчинен Николай Стоименов. Той извикал жертвата в кабинета си и й показал снимки на джебчийки.

Стоименов работил по случай като частен детектив. Намерил джебчийката, както и шефа й, на когото си отчитала. Те не са арестувани. Взел само тото фиша, но не и портмонето. Нищо от оперативната работа не е отразено в папката по преписката разкриват за „Галерия” хора от службите.

 После Николай Стоименов дал фиша на Красимир Любомиров. Според запознати, ако бяха взели 12-те бона от печалбата, двамата е трябвало да ги поделят.

 Поне три ромски клана са в бизнеса с джебчийските кражби в столицата и дългогодишният шеф на „Улична престъпност”, а после и зам.- началник на Трето РПУ Красимир Любомиров е бил добре запознат със схемите им.

 Ромските фамилии, които се издържат от джебчийство са три и живеят в Елин Пелин, Костинброд и село Петърч. Тарторите винаги оставали недосегаеми. Ромките, които са арестувани след кражби от чанти се разминавали с леки присъди отново излизат на улицата. Разследването срещу двамата полицаи продължава и има голяма вероятност да излязат контактите им с джепчийската мафия.  Засега в ареста остава само Красимир Любомиров, който искал да вземе парите от тотото, а колегата му Николай Стоименов е пуснат на свобода.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.