Само в Alarma.bg: Килърите от Грузия пропяха!

0

Двамата наемни убийци признали пред полицаи, че готвели атентат срещу Цветомир Найденов – Цеката

Арестуваните на 23 януари при секретна акция на ГДБОП грузинци с луксозен ролс-ройс и тежко въоръжение – автомати, гранати и огромно количество боеприпаси, са пропели пред МВР кой и за какво ги е наел, издаде източник на Alarma.bg от върховете на Вътрешното министерство.

Цветомир Найденов – Цеката пръв алармира, че бил Васил Божков го заплашил с убийство

Според неофициалната информация двамата били наети за поръчково убийство от Васил Божков, а мишената бил изпълнителният директор на „Ефбет” Цветомир Найденов – Цеката.

Именно признанието дало тласък на операцията срещу най-богатия българин, който на 26 януари, три дни след задържането на грузинците, опита да се спаси от килия с бягство в Дубай, за което първо съобщи Alarma.bg. В Меката на богатите обаче мултимилионерът беше арестуван и в момента се чака решение за неговата екстрадиция.

Мишената живее в сградата „Диамант“, където квдратният метър струва колосалните 5000 евро

Неслучайно убийците били заключени в района около сградата „Диамант”, построена от „Артекс”, в софийския квартал „Изток”, където живее единият от синовете на Стария Цека – Стефан Найденов, основателят на грандиозния хазартен бизнес на фамилията.

Самият Цветомир Найденов пръв алармира за готвеното покушение. „Проблемът е, че Васил Божков ни заплаши с убийство – мен и брат ми, ако не му прехвърлим нашия семеен бизнес, който ние сме изграждали 30 години.

Ние сме партньори с него в едни фирми, в едни бизнеси, но в други бизнеси сме конкуренти. Той на 12 юни тази година ни заплаши, че ако не му прехвърлим нашия бизнес – 51%, ще ни убие заедно с Кирил Домусчиев“. Бизнесменът „хвърли бомбата” три дни преди МВР да спипа грузинците – на 20 януари, в интервю за предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV +.

Васил Божков е в Дубай, чака се решение за неговата екстрадиция

„Той го каза това пред мен, брат ми и пред баща ми“, поясни Найденов. Бизнесменът разкри, че един от сигналите, които са подадени до прокуратурата, освен че има за заплаха за убийство, има и за рекет, защото Божков им е поискал 10 млн. на година.

„Заплаши ни, че ни е купил за 40 млн. мен и брат ми. Тези разговори ги имаме и ще ги извадим пред всички. Ще представим случая такъв, какъвто е“, заяви отново Цветомир Найденов.

Явор Хайтов е най-довереният адвокат на Васил Божков

Отново неслучайно веднага след като килерите се оказват в ареста на Четвърто РПУ, в участъка пристигнал най-довереният адвокат на Васил Божков – Явор Хайтов, за да опита да извади грузинците от килията, но без успех.

По-късно обаче Явор Хайтов отрече да е нает за адвокат на чужденците. Връзките му със спипания в Дубай Васил Божков обаче не са тайна за никого.

За Явор Хайтов отдавна се знае, че е бил и между доверените хора на Христо Ковачки – спонсора на ДПС и на президента Гоце Първанов.

Кучето е заровено във факта, че Хайтов е бил и председател на управителния съвет на холдинг „Железопътна инфраструктура” по времето, когато основният пакет акции (80%) притежаваше неговият благодетел в изгнание Васил Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.