Фамилията на Цар Киро няма доходи, а тъне в лукс! Внукът му се хвали с чадър от влиятелни хора!

0

Кирил Рашков- Цар Киро, отново е с чадър от институциите, оплакаха се гневни пловдивчани пред репортер на вестник „Галерия“.

 Голямата фамилия на циганския барон няма официални доходи, дължи стотици хиляди на данъчните, половината от семейството са с присъди, но продължават да демонстрират лукс, на който не могат да се радват дори и най-големите бизнесмени от региона.  Това особено личало признаците на Цар Киро, които пръскали цяло състояние, постоянно бръмчали по чалготеки в града под тепетата. Фукали се със супер луксозни лимузини и джипове и демонстрирали недосегаемост. При скандал наскоро един от внуците му си позволил да назове имената на няколко високопоставени шефа в Пловдив на които можело да се обади.

Слуховете че Цар Киро е зле със здравето и всеки момент може да умре са силно преувеличени, каза запознат със състоянието му.  Рашков се лекувал в най-скъпите клиники във Франция и въпреки 77-те си години бил в добра кондиция.

„Има КПКОНПИ, НАП,  прокуратура, полиция. Как не се намери един служител да провери откъде тези хора имат пари за лукса, в който живеят“,  пита гневен пловдивчанин, който е съсед на един внуците на Цар Киро в Пловдив.

Проверка на вестник „Галерия” показва, че нито главата на фамилията, нито децата и внуците му имат легални доходи от бизнес, който да им осигурява охолния начин на живот.

 Цар Киро лежа в затвора заради заплахи за убийство към близки на 17-годишния Ангел Петров. Момчето беше убито от приближен на Кирил Рашков при размириците в Катуница през 2017-та година. Тогава разследващите намериха тефтерче на Цар Киро, в което имаше имена на полицаи, митничари, дори и депутати, а срещу тях написани суми в лева. Нищо обаче не можа да се докаже. След това фамилията напусна селото и заживя на няколко адреса в Пловдив. Цар Киро беше осъден, но излезе от затвора и се завърна при близките си през 2014 година.  През 2014-а го арестуваха за втори  път заради производство на амфетамини, трафик на живак и притежание на антични монети. По това дело е осъден на две години затвор, но обжалва и е далеч от окончателна присъда. След 2012 година данъчните заведоха много дела срещу Цар Киро и членове на фамилията му за общо над два милиона лева, но те още не са платени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.