Босът на нелегалните цигари Антон Арабаджиев – поръчан за убиване от две места

0

Босът на нелегалните цигари Антон Арабаджиев е поръчан за убиване и това го държи далеч от родината, научи „Галерия” от негови близки.

 Пловдивчанинът избяга през юли миналата година, когато ГДБОП разби най-модерната фабрика за нелегални цигари в пловдивското село Труд.  50-годишниният  Арабаджиев е обвинен задочно като лидер на банда. Обявен е за издирване, но не е намерен. Липсва и дясната му ръка Ивайло Костурски. Работниците от фабриката и трима българи, които са ги охранявали, вече са осъдени условно или с минимални наказания от по година и половина.

 За разлика от много босове на организираната престъпност, които са печелили от нелегални цигари, Арабаджиев още не се е предал. Имаше  чадър от полицаи и прокурори,  а когато го осветиха чадърът се сви. Стана ясно, че е помагал на службите с информация за свои конкуренти, но и за много други, които не са свързани с производство на нелегални цигари. Говори се, че е поръчан от две места, казва източникът на „Галерия”. Според него Арабаджиев, от една страна е помагал за незаконния бизнес на Миню Стайков и на Бирмите,  а после са развалили отношенията си и ги е издал на покровителите си

Първите цигарени фабрики които бяха ударени са техните – през лятото на 2018 година. До тази на Арабаджиев се стигна едва година по-късно след сигнали на служби за сигурност от Великобритания. Мозъкът на най-голямата и модерна фабрика за нелегални цигари е предупреден от къртица в службите за сигурност ден преди акцията и затова успява да избяга.

 По различни информации той се крие в Гърция или Дубай, откъдето връщането е почти невъзможно. Фабриката в село Труд е работила повече от година, а печалбите са колосални и се оценяват на над 100 милиона лева. Много от тези пари са в банкови сметки зад граница и още не са намерени. Цигарите са продавани както у нас, така и в чужбина. Била е подготвена за инсталиране и нова поточна линия още по-мощна от действащата.Антон Арабаджиев влиза в бизнеса с нелегални цигари още преди 10 години. Бил е близък с застреляния през 2014 година Борислав Манджуков, който го отваря на схеми с ДДС и пране на пари. Първата разбита фабрика на Антон Арабаджиев е в село Патриарх Евтимово, а акцията е от 2011 година. Тогава са хванати работниците му, доставчиците на тютюн и хората, които са търгували с нелегалната стока. И тогава Арабаджиев не е открит, но после се предава и сключва споразумение с прокуратурата като участник в престъпната група. Наказан е  условно. Сега обаче нещата са различни, защото ще го съдят като рецидивист, освен че има опасност за живота му.

 Освен за цигари менте Арабаджиев е разследван за няколко печатници на фалшиви пари. Един от най-близките хора на Антон Арабаджиев е Георги Начев- Етикета, който е цар на фалшивите пари, лежал в затвора в чужбина за това престъпление. Беше хванат през 2011-та година за фабриката за цигари в село Патриарх Евтимово. Малко по-късно двамата вече са във война, а и Етикета е нападнат и намушкан с нож през 2012 година. Едва оцелява.

 Докато Антон Арабаджиев се крие в чужбина, у нас от негово име действат братовчед му Александър и съпругата му Евелина. И двамата се придвижват внимателно по улиците, често дискретна охрана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.