Румен Порожанов дава показания за милионите на Миню Стайков от субсидии

0

 Бившият земеделски министър Румен Порожанов ще се разходи скоро до Специализирания наказателен съд, където ще дава показания по делото срещу Миню Стайков и 13 служители на Държавен фонд Земеделие пише Галерия. Порожанов се измъкна от обвиненията по скандалния случай за злоупотреби с пари от субсидии за лозя.

 Беше разпитван от следователи, но е дал насоки на разследването. Сега му предстои да се изправи очи в очи с алкохолния бос и да разкаже схемата, по която деца на негови служители са взимали милиони, които са инвестирали в бизнеса на Стайков.

 Румен Порожанов обаче не може да е спокоен за бъдещето си и не се е измъкнал от лапите на българското правосъдие напълно, смятат запознати. Твърде възможно е прокуратурата да му образува поне две досъдебни производства категорични са независими наблюдатели на процесите.

Бившия земеделски министър подаде оставка през миналата година след скандала с къщите за гости. Два месеца по-късно бяха арестувани шефовете на фонд Земеделие, където Порожанов колеше и бесеше, преди да се издигне до ранг министър. Тогава Стайков трябваше да бъде освободен от ареста, защото изтичаха осемте месеца арест по цигарената афера в Карнобат. Повдигнаха му второ обвинение за злоупотреба със субсидии и той остана на топло.

Съмненията за близост на Порожанов и Стайков още витаят.

Един от подсъдимите – Марио Кръстев-Чорапа, е в семейния кръг на бизнесмена и е назначен по времето на Порожанов. Разследването за данъчни престъпления и нелегалните цигари обаче още не е в съдебна фаза. Заради злоупотребите в Държавен фонд Земеделие в ареста е само обвиняемият като лидер на престъпната група Миню  Стайков. Служителите на фонда са на свобода, а наскоро съдът дори скандално им разреши да пътуват в чужбина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.