Лъснаха сексвоаяжи от СРС-тата на сладострастницата Иванчева

0

Десислава Иванчева и Биляна Петрова  си говорили за цената на самолетни билети, а не за подкупи. С това двете подсъдими за корупция жени се опитаха да оправдаят записаното в срс-тата „12 по 20, значи 240“.  Според прокуратурата става дума за парите, които са искали от бизнесмена Александър Ваклин, за да пуснат строежите му . Той имал намерение да изгради 12000 квадрата жилищна площ в Младост, а Иванчева и Петрова поискали по 20 евро на квадрат, общо 240 хиляди евро. След това обаче цената нараства, защото Ваклин има и други сгради сочат доказателства по делото.

 На последното заседание Иванчева и Петрова разказаха пред съда, че това всъщност са пари, които зам. кметицата дължала на шефката си. Петрова купила самолетни билети за Иванчева . Твърди, че говори за 12 банкноти по 20 евро. Всъщност купуване на самолетни билети наистина имало, те нямат връзка с подкупа историята е твърде любопитна, пише Галерия, позовавайки се  на запознат в детайли с разследването срещу бившата кметица на Младост, заместничката й и посредника Петко Дюлгеров.

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17-ти април пред Спортната палата в центъра на София. В колата им бяха намерени 56000 евро в белязани банкноти. Малко преди това посредникът Петко Дюлгеров, бивш кмет на Младост, е взел от Ваклин 70 000, отделил е за себе си 14 хиляди за услугата, пил е кафе с Иванчева и Петрова и е предал по-голямата част.

В записите от  срс-тата на Иванчева и Петрова говорят за „12 по 20 – 240“  на 2 април. Тогава вече са под контрол. Разследващите дебнат момента, когато парите ще бъдат предадени. Сигналът в антикорупционната комисия за искания подкуп е подаден на 2  февруари. Следва тежки дни за хората, които следят всяка стъпка на Иванчева. Александър Ваклин е подготвил парите. Те са белязани от разследващите, но Иванчева пропуска срещи, не спазва обещанията си и вероятно подозира, че й готвят капан. Екипът от прокурори инспектори на КПКОНПИ  стават свидетели на среднощни гуляи и воаяжи в чужбина. По време на подслушването Иванчева изненадващо заминава за Париж. Придружава я интимният й приятел Стефан Дичев, който също е задържан, но се измъква от обвинение. Влюбените летят за столицата на Франция. Имат двупосочен билет. Сладкият живот в европейската столица се услажда на Иванчева и Дичев. Бурните нощни купони и луксът обаче струват пари. Опиянени от любов изпускат самолета за връщане.

Тогава се налага Иванчева да се обади на дясната си ръка Биляна Петрова , която по това време командва кметството

Разказва й за ситуацията и я моли да купи билети за връщане за нея и Дичев. Тя се съгласява с охота. Така Биляна Петрова купува билетите на името на Иванчева и партньора й и  те се прибират няколко дни по-късно. Малко след това става окончателно уговорката за предаването на първия транш от подкупа. Арестувани са четирима души- Иванчева и Петрова в колата им с голямата сума, посредникът Дюлгеров с 14000 евро и Стефан Дичев с когото кметицата е пътувала в Париж. В крайна сметка той не е обвинен и съден, защото няма доказателства срещу него.

 Десислава Иванчева Биляна Петрова и Дюлгеров очакват присъдите им от първа инстанция да бъдат потвърдени. Те са съответно 20, 15 и 12 години. Това ще стане ясно през март

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.