Мистерията с 600-те килограма бело в „Слатина“ се заплита

0

Един от наследниците на ВИС 2 е заподозрян от разследващите, че има връзка с кокаина на стоковата борса в квартал Слатина, твърди запознат с акцията, при която миналия петък късно вечерта ГДБОП задържа два камиона с над 500 кг от луксозната стока . Това е Красимир Каменов-Къро, който е един от собствениците на борсата. Доказателства обаче няма. Арестуваните Красимир Керемидчийски и Огнян Асенов засега мълчат и не казват нищо,освен че не са знаели за импрегнираната в кашоните с лайм кока.

„Къро може и да е наясно с пратката, но едва ли ще рискуват да разтоварят на негова територия. Единият от камионите хвана там, а други извън София“, казва източник на Галерия от стоковото тържище в Слатина. Камионът от Слатина е обмитен на
митница Илиенци. Преди да изчезне безследно през 2003 година, господар там беше Методи Методиев, известен като Мето Илиенски. Тогава един от учениците му е бил точно Красимир Каменов – Къро. Той и приятелят му Христофор Аманатидис-Таки наследиха голяма част от легални нелегален бизнес на разпадналата се империя. За разлика от Таки Къро никога не е арестуван и обвиняван. Винаги се е занимавал само с легален бизнес, в който участва и съпругата му.
Разследващите ще излъчат дрогата в специална лаборатория, за което ще бъдат наети експерти.

Кокаинът е между стените на кашоните с лайм. Те са 6700, във всеки един от тях има по 100 гр от наркотика. Това означава, чаши тегло на белия прах ще е над 600 кг, което прави пратката една от най-големите залавяни последните години. Стоката е подул от Колумбия, табли за Европа с кораб, разтоварена е на пристанище, след която голяма фирма превозвач транспортира до София. Така двата камиона минават през цяла Европа без да бъдат засечени.

Още при разтоварването обаче чуждите служби за сигурност и усъмнили 6700 кашона с лайм, които пътуват за България. Стоката е преценена като рискова от партньорските служби зад граница, защото пристига от родината на кокаина Колумбия. От ГДБОП са знаели, че трионите пътуват за България и са ги чакали за проверка.
Според официалните изявления кокаинът е предназначен за пазара в пазара в България, но София била само спирка по пътя на пратката, твърдят от ъндърграунда. Арестувани засега само двама – Красимир Керемидчийски и Огнян Асенов. И двамата са бизнесмени, които имат фирми за внос на плодове в България и досега не са попадали в полезрението на службите като наркотрафиканти. Адвокатите им дори твърдят, че те не се познават дори помежду си. Керемидчийски Е бивш директор на Столична митница, но през далечната 2001-ва година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.