Бате Харо обмисля бягство от страната! 5 години в пандиза за бившия шеф на Агенцията за българите в чужбина!

0

Бившият шеф на Агенцията за българите в чужбина, Петър Харалампиев кроял планове за бягство зад граница, научи „Галерия“ от хора в близкия му приятелски кръг.

 Мъжът, известен като Бате Харо, протеже на военния министър Красимир Каракачанов беше арестуван през 2018 година заради продажбата на българско гражданство на съмнителни чужденци – шиптъри, македонци и дори разследвани за тероризъм араби.

 След дълго разследване скоро срещу него, главния му секретар и посредниците за подкупите ще започне съдебно дело по обвинение за престъпна група получавала  пари за търговия с влияние и документни престъпления.

 Доказателствата срещу Харалампиев и хората му са железни ще му осигурят поне пет години в централния софийски затвор, коментират юристите запознати с делото.

 Бате Харо дълго време се надявал че покровителят му Каракачанов, ще направи така, че да се измъкне, но прокуратурата обяви миналата седмица, че го изправя на съд. Харалампиев бил разочарован, че е излъган, и открито заявявал че има възможността да започна нов живот.Оплаквал се, че Каракачанов си дистанцирал от него, след като започнали проблемите му с правосъдието. Бате Харо  обаче още в България.

 Десетки свидетели и стотици документи са категорични, че той стоял на високо ниво в престъпната структура, която е печелила милиони на година от продажбата на гражданство. Разследването е на антикорупционната комисия. На делото се очакват и изненади.  Като свидетели ще се явят много от подчинените на Бате Харо,  които са били очевидци на корупционните схеми. Дясната му ръка, бившият главен секретар на Агенцията Красимир Томов, е в незавидно положение. В сейф нает от него, са намерени близо половин милион в различни валути. Пачките са от подкупи за няколко месеца, категорични са разследващите. Томов дълго време бил увещаван да каже истината за парите и да се спаси, но Бате Харо го уверил, че ще им се размине.

 Петър Харалампиев управляваше Агенцията за българите в чужбина до 2018 година. Тогава публичната тайна, че се търгува с българско гражданство, стана официална, защото антикорупционната комисия нахлу в централата и щракна белезници на шефа. Той е от квотата на ВМРО във властта като председател на организацията „БГ Патриот“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.