Радо Темерута предаден от варненски наркодилър!

0

Знаковият крими герой – Радослав Иванов- Радо Темерута, се измъкна сух от обвинението,  че продава наркотици за варненска банда пише Галерия.

 Той беше арестуван на 17 декември от спецполицаи в столично кафене. Ден преди това във Варна са задържани осем души след няколко месеца разследване за продажбата на амфетамини. Лидерът Красимир Георгиев се занимавал  легално с внос на коли.От ГДБОП  снимали среща на варненския бос с Радо Темерута, на която софиянецът му дал голям плик. По-късно при обиск в морската столица са открити наркотици, за които се твърди, че са били във въпросния пакет.

 Радо Темерута е задържан след показания на наркодилърът Петър Петриков.  Той е ром без образование. Близките му твърдят, че е бил бит в ареста, за да свърже бандата с Радо Темерута. Петър се съгласил и казал, че наркотиците, които продават във Варна, идват точно от Темерута. Съдът обаче го пусна без никаква мярка за неотклонение и вече месец и половина той отново е на свобода и провежда срещите си по тайни места в София. Останалите от престъпната група са в ареста и чакат обвинителен акт. Според прокуратурата и полицията Радо Темерута ги учил как да се пазят от разследващите и затова доказателствата дошли малко по-късно от очакваното.

Радо Темерута  едно от знаковите лица в Столичния ъндърграунд още през 90-те години на миналия век. 46-годишния мъж е съден няколко пъти за различни престъпления, но винаги го оправдават. През 2006 година го простреляха пред сградата на 6-о РПУ в София и едва оцеля. Предполага се, че е ходил да дава информация за свои конкуренти. Стрелецът  така и не беше открит. Няколко пъти след това е арестуван за участие в групите на различни босове, но скоро след това се озова на свобода, както и последния случай с варненската банда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.