Николай Банев си търси партньор в затвора

0

Олигархът Николай Банев още не може да свикне с останалите обитатели в килията си, пише Галерия.

 От няколко месеца той е преместен в затвора, защото делото му вече е в съда. Дели помещение със всякакви задържани, но повечето били роми, подсъдими за кражби и грабежи. Свикнал на лукс и червени килими Банев се отнасял с тях пренебрежително, защото били на много по-ниско интелектуално ниво. Повечето от ромите в килията на Банев дори не били чували за него и не го разпознавали, разказва надзирател, който пази коридора в който е настанен подсъдимият.

„Искаше да играе шах с някого, но не знам дали си намери партньор“, казва още той.

Докато бил в килията олигархът предпочитал да чете книги. Много рядко разговарял с примитивите, които вкарали в килията му.

Докато беше в следствения арест на булевард Г. М. Димитров, Банев страдаше от условията но беше настанен на четвъртия ВИП етаж в сградата. Това продължи 8 месеца, докато делото срещу него започне.

 След това по процедура местят арестантите в затвора. Там се  живеело по-добре, защото това е постоянен дом за лишените от свобода. Но повечето съквартиранти на Банев са мургави. Банев се задържал в килията сравнително рядко, защото през ден го карали с камионетката до Специализирания наказателен съд. Там, под охрана, той сяда и чете материалите по делото си, за да може да се защити. Докато си чете делото, той се виждал и с жена си Евгения, която е на свобода, както и с майка си Мария. Тримата са престъпна група, която се явява в съда по обвинение за източване на приватизационни заводи и данъчни престъпления. Наскоро от КПКОНПИ  заведоха и гражданско дело срещу тях за отнемане на имуществото им за над 140 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.