Станка Марангозова натрупала над половин милион дългове преди да я убият

0

Мистериите с убийството на 47-годишната бизнесдама Станка Марангозова все повече се заплита,  разследващите се отдалечават от разкриването на престъплението, пише в новия си брой „Галерия“.

 На 10 октомври вечерта неизвестен килър чакат жертвата да паркира колата си пред блок в Младост й я застреля с три куршума. Предполага се, че го е познавала, защото е отворила прозореца се, след което е убита, а на седалката до нея хвърля на бяла изкуствена роза, с която извършителят е крил пистолета си.

 Близо половин милион официално е дължала Станка, преди да ликвидират. Теглила е кредити от банки, които са запорирали малкото й останало имущество.

 Жената живяла скромно в последните няколко години, не е парадирала с пари и е контактувала с ограничен кръг от хора, разказва неин близък, който също не може да си обясни защо е убита. Приятелят й Динко, който намерил трупа на любимата си, е бил заподозрян в първите дни, но отдавна следователите са отхвърлили тази версия. Мъжът искрено страдал заради загубата на жената, с която е живял над 15 години макар и без официален брак. Тя се е лекувала от коварна болест и затова са й трябва ли още повече средства.

Малко след убийството на Марангозова в Специализирания наказателен съд беше внесено делото срещу най-големите й врагове бизнесмените Иво Масларов и Веселин Денков,  които са обвинени, са изнудвали. В миналото Масларов й дал пари, за да ги инвестират чрез борсата, после се скарали заради малките печалби и след заплахи Станка  се принудила да му дава собствени средства, за да я остави на мира. Стигнало се дотам, че да изземат и новото й жилище в престижен софийски квартал. Това се случило през 2013 година, а оттогава Станка започнала да потъва финансово. Заради дейността си като инвестиционен посредник е натрупало доста врагове, казват запознати с разследването.

 Убийството на Марангозова е единственото, което не е разкрито през 2019 година.

 След като била застреляна, приятелят й Динко се скрил за известно време,защото бил убеден, че ще посегнат и на него.

Пред разследващите посочил няколко имена на евентуални поръчители на разстрела, но всички се оказали с алиби. Той също бил финансово притеснен, защото част от кредитите Станка теглила чрез общите им фирми, които така и не успели да развият печеливш бизнес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.