Нова акция! Властта подпука и Христо Ковачки!

0

Спецоперацията срещу олигарха е заради горенето на боклуци от Европа

Екипи на МВР и магистрати са нахлули в две фирми, свързани с олигарха Христо Ковачки в град Гълъбово тази сутрин.

Операцията е във връзка с досъдебно производство за откритите 127 контейнера на пристанище Варна. Отдавна в публичното пространство върви информация, че крупна фигура от енергетиката е на мушката на прокуратурата.

Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени действия в офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово, съобщи преди минути пресцентърът на прокуратурата.

Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, съотносими към предмета на разследването по досъдебното производство по член 353г, ал. 1 от НК, което се води за пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия.

Наблюдаващият прокурор на досъдебното производство, трима дознатели и полицейски екипи вече са в дружествата, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните отпадъци. Всеки момент се очаква 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на кораб и върнати обратно на изпращача – „Дентиче пантелоне“ от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.