Кой е БГ милиардерът с черен печат от САЩ за корупция?

0

Васил Божков, Цветан Василев или някой друг ще се сдобие със забрана за влизане в Щатите?

До дни САЩ ще оповести името на българин, на когото ще забрани достъпа до територията си заради корупция. Бомбата хвърли посланикът на Щатите у нас Херо Мустафа, а минути след изявлението и по NOVA започнаха наддавания кой е „късметлията“ и дали е бизнесмен или политик.

Това е първият такъв случай, в който освен заради законово преследване, ще бъде ограничен пътят до САЩ на предполагаемия милиардер. САЩ ще посочат проблемен за тях бизнесмен или политик, не е нужно да има доказателства като за съда. Просто техни сведения за корупция са достатъчни, обясниха запознати.

„Това е много ясен случай, затова решихме да действаме бързо. До няколко дни ще обявим кой е човекът. Държавният секретар на САЩ ще оповести името съвсем скоро. Ще има и още“,  заяви Херо Мустафа. Двустранните отношения между САЩ и България достигнаха ново равнище, коментира още първият щатски дипломат в България.

Банкерът-беглец е сред спряганите жертви на Щатите

Васил Божков и Цветан Василев са сред първите имена, които социалните мрежи посочиха като най-възможни. Драмата с хазарта и обвиненията срещу Черепа му дават преднина в наддаването, но банкерът Цветан Василев също е сред „номинираните“. Все пак заради актуалната обстановка и последните „изненадващи“ разкрития кой точно е Божков и как е изкарвал парите си, името му е по-спрягано.

Не изключвайте и други, хора, които не са в полезрението на властите или дори такива, които не познаваме добре от медиите, казват анализаторите, които очакват изненади и със следващите „посочени“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.