Никой не иска прокълнатият палат на Косьо Самоковеца (Страховити истории)

0Ангелинка Димитрова, вдовица на застреляния в Амстердам през 2003 г. наркобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца, вече трета година не може да намери купувач за имението на покойния си мъж в зимния курорт Боровец, писа Уикенд.

Тузарският палат, имитиращ замък, бе обявен за продажба през есента на 2017 г. от вдовицата на мафиота, но до ден днешен купувач не е намерен. Макар имението в Рила планина усилено да се предлага от няколко специализирани сайтове за покупко-продажба на луксозни имоти, брокери признават под сурдинка, че родните богаташи даже не искат да направят оглед, щом узнаят кой е бившия собственик.
„Имението първоначално се предлагаше за 8 милиона лева, а оттогава

на три пъти сваляме цената му.

Сега замъка може да смени собственика си срещу 6,5 милиона лева, последната корекция на цената бе направена само преди месец”, коментира пред „Уикенд” имотен брокер.
Помпозният палат на Боровец бе построен приживе от Косьо Самоковеца, който бе устроил имението като своя лична резиденция. Триетажната сграда с площ от 781 квадратни метра е строена изцяло от естествен камък, покривът е меден, а подовете и мебелите в планинското имение са произведени по поръчка и са изцяло от орехово дърво. Двор от цели 4,5 декара, върху който са разположени открит отопляем басейн, барбекю и гараж за 4 автомобила, са сред екстрите на гангстерската резиденция.
Близки до Ангелинка Димитрова споделят, че вдовицата на Косьо Самоковеца никога не е живяла в резиденцията, тъй като я смятала за прокълната. Още в края на 90-те години на миналия век, когато мъжът й започнал мащабния строеж на Боровец,

врачка казала, че имението е урочасано,


тъй като се строи с кървави пари и ще донесе само мъка и смърт на стопаните си. Силно суеверната Ангелинка напразно опитала да разубеди половинката си да зареже строежа. С днешна дата тя дори била убедена, че в двореца има духове, един от които е на покойния й съпруг.
Константин Димитров – Косьо Самоковеца бе зрелищно разстрелян от наемен убиец от Холандия на площад „Дам“ в Амстердам през 2003 г., на излизане от бутик за бижута с любовницата му Цеци Красимирова. Тогава наемният убиец Ервин Векер му пусна няколко куршума в главата. Единия от патроните рикошира и рани в лицето Цеци Красимирова, която претърпя множество операции. Убиецът на Косьо Самоковеца бе осъден на 15 години затвор, но разследването така и не установи кой е поръчителя. Бе доказано обаче, че холандския наемник Векер е идвал няколко пъти в България и се е срещал със сливенския гангстер Йосиф Йосифов, както и с босове от групировката СИК, родом от Смолян.
Малко след смъртта на Косьо Самоковеца вдовицата Ангелинка роди синът му Константин. Почернената дама обаче временно остана без пари и имоти, които й бяха запорирани. Впоследствие стройната брюнетка спечели серия от съдебни дела срещу държавата и даже

осъди България на 430 000 евро

обезщетение в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Напористата дама съумя да продаде няколко придобити от Косьо Самоковеца имоти в България, сред които и хотел на Боровец, като остави за себе си само просторен апартамент в идеалния център на София, помещаващ се на цял етаж в престижна сграда до „Шератон”. Ангелинка живее в Лондон заедно със 17-годишния си син Константин, а според нейни близки притежава и апартамент в Монте Карло, който обаче отдава под наем.
Засега единственият имот, който създава проблеми на Ангелинка, е непродаваемият замък на Косьо Самоковеца на Боровец. Имението е необитаемо от екзекуцията на мафиота през 2003 г. „Въпреки, че и Ангелинка е родом от Самоков, когато отскача до Боровец отсяда в хотел, а не в замъка. Тя изпитва панически ужас от имението и е убедена, че то е прокълнато, а нощем вилнеят духове”, категорични са познати на мафиотската вдовица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.