Бившата кметица на Перник бяга в Германия? Вера Церовска се крие в Брезник от сушата и народната любов

0

Бившата кметица на Перник Вера Церовска се е скрила в къщата си в Брезник, разкриха пред „Уикенд” отлично запознати. От една страна, тя избягала от ужаса на безводието, за който без съмнение носи огпомна вина. От друга страна, е далеч от погледите на сърдите си съграждани, които според източниците ни, са убедени, че и тя, и бившата областна Ирена Соколова трябва да правят компания на Нено Димов в ареста. Засега обаче двете се разминаха само с по един обиск в домовете си.

Пред близки Вера Церовска споделила, че обмисля да напусне България. Преди години съпругът й д-р Стефан Церовски, за когото казват, че е много кадърен уролог, сочен като най-добрия в Перник, започнал работа в Германия. Той отишъл на специализация, но останал там и вече е шеф на отделение в клиника, недалеч от Берлин. Д-р Церовски дълго молил жена си да замине и тя с него. Госпожата обаче отсякла: „Оставам! Ще правя тук политическа кариера!”.
След скандала с водната криза, Вера Церовска, която също е лекар по образование, е наясно, че на политическата й кариера е сложена една гигантска голяма точка. Затова започнала да се подготвя и тя да тръгне към някоя немска клиника. Засега Церовска се е снишила в къщата си в Брезник и очаква бурята заради язовир „Студена” да я подмине.  


По същия начин не си подава носа навън и бившата шефка на ГЕРБ – Жени Ирена Соколова. Тя дори не стъпвала в Перник, понеже там има съвсем сериозна опасност да бъде линчувана.
Управлението на Церовска и на Соколова ще се запомни като най-некадърното и корумпираното през последните години, казват източниците ни. Те обясняват, че двете не са сложили камък върху камък в града и общината, но затова пък с щедра ръка пръскали пари за всевъзможни чествания, тържества, веселби. Върхът е, че Вера Церовска вкара в изборната си кампания сръбската турбо фолк звезда Миле Китич, припомнят си в Перник. Той дори пя на неин предизборен митинг. „Ами това е нивото на Церовска и Соколова – сръбска музика и кюфтета с лук! Миле Китич и водната криза са видимите резултати от тяхното управление” – категорични са местните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.