Интерпол издирва банкерката източила милионите на Мартин Петров!

0

Банкерката на футболиста Мартин Петров – Ирина Аткова, е издирвана от Интерпол с червена бюлетина, писа alarma.bg“. Финансистката е обект на разследване от Софийската градска прокуратура за изчезнали 3,8 млн. лева от сметката на бившия национал.

Банкерката изчезна през лятото на 2017-а, няколко месеца след като беше освободена от банката, в която работеше. Малко по-късно Мартин Петров заведе дело срещу финансовата институция в опит да върне парите си.

Крилото на „Манчестър Сити“ установил, че в период от 10 години са извършени 450 платежни операции от негово име. Ползвани са 13 различни сметки. В хода на делото стана ясно, че са превеждани суми на лица, които Мартин Петров не познава.


През юли Софийският градски съд спря гражданското дело на футболиста срещу банката. Причината е липсата на оригиналните документи за извършените преводи. В момента те са доказателствен обект за успоредно досъдебното производство на Софийската градска прокуратура срещу Аткова. Ключов момент в гражданския иск ще бъдат експертизите за установяване автентичността на подписа, с който са направени нарежданията от името на Мартин Петров.
Очаква се следствието на прокуратурата да приключи до края на март. След това доказателствената част ще може да бъде ползвана за възобновяване на делото в Софийския градски съд.
За последно следите на Аткова водеха до Кипър. По информация на „България Днес“ тя е заминала за островната държава, където дълги години работел нейният син. Самата банкерка е търсела работа като служител в хотел.
Мартин Петров не е единствената жертва на Ирина Аткова. Богдана Карадочева също изгоря с голяма сума. Още по-сериозно беше ужилен братът на легендарната естрадна прима – Бойчо. Той се прости с 6-цифрена сума.

Сред жертвите е и известен финансист, който управлява инвестиционни фондове за милиони. Той потвърди пред „България Днес“, че е пострадал, но отказа да излезе публично, за да не навреди историята на неговия бизнес.
Баскетболното величие Атанас Голомеев също е имал вземане-даване с Аткова. Той е изкарал късмет, защото не е бил оплетен от схемите на банкерката.

Още от Новини

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.