Нови разкрития: Измамничката Ружа Игнатова избягала в Русия

0

Братът на д-р Ружа Игнатова Константин продължава с разкритията за сестра си пред правосъдието в САЩ, научи alarma.bg.

Измамени от пирамидата „Уаикойн“   следят делото изкъсо и споделят новините около него в специализиран форум, до който „Галерия“ има достъп.

 Константин Игнатов беше арестуван в САЩ, докато сестра му Ружа успя да изчезне още през 2017 година и още не е намерена.  Там се води дело за измама за над 400 милиона долара. По целия свят щетите се за над 4 милиарда.  Според различни източници фараонката се е крила в Дубай, Африка и Азия докато я издирват. От последния разпит на Константин пред съда обаче става ясно, че е планирала да избяга в Русия при богат бизнесмен, който да осигури прикритие. Лично бодигардът на Ружа разказва историята на Константин. Ружа често се срещала с руснаци. Преди да напусне къщата си в София, изгорила много документи в камината.

 Константин Игнатов се призна за виновен, но още не е ясно колко ще лежи в затвора. Сега сътрудничи за разследването на най-голямата финансова измама на 21-ви век. Преди схемата да бъде разкрита от ФБР и други служби за сигурност по света, Ружа се скарала със съдружниците си. Това са американският адвокат Марк Скот и Себастиан Грийнууд, който е арестуван в Тайланд през 2018 година. Скандалът е за пари. В офиса на onecoin на площад Славейков в София се складирали пари от наивниците, които инвестирали в платформата за криптовалута. Вземали оттам пачки на кило. Освен София имали апартамент, пълен с пари в Хонконг. Ружа си купила бижута, коли и  имоти за един милиард. С тези пари е трябвало да се развива  Onecoin като система за разплащане.

“ Ружа се страхуваше, че ще бъде отвлечена“, свидетелства Константин, който бил разочарован, че го оставила да бъде арестуван, а тя избягала. Бизнесмени от цял свят, изгорели с милиони, я търсили под дърво и камък. Друг партньор на Ружа- Себастиан Абдул Азиз, отмъкнал над 100 милиона евро от събраните  и това също станало повод за скандали. Ружа и Азиз  се представяли за двойка на събитията в Близкия изток по време на промоцията на  onecoin, обещавайки светло финансово бъдеще за инвеститорите. Всъщност Азиз бил перач на парите, който взел, но не върнал процент на Ружа.

 Ружа била влюбена в друг мъж, който препирал  милионите. Това е Гилбърт Армента,   бивш собственик на грузинската банка“Капитал“.  Той обаче бил женен. Ружа се вманиачила по него. Друг мъж от бизнес орбитата й осигурил апартамент точно под неговия в Лондон. Според разказа на Константин тя подслушала разговор, от който станало ясно, че Гилбърт работи за ФБР. Така разбрала че ще бъде предадена. Ружа разказала  това и на Константин. Била пред  нервен срив. Това става през 2017 година. Искала да си купи самолетен билет за Виена, след това за Атина. Изпаднала в паника. На следващия ден отлетяла в неизвестна посока и повече никой не я видял.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.