Синът на Средния Маргин смени името на хотела, който купи от Арабаджиеви

0

Перлата в короната на хотелската Империя на Ветко Арабаджиев има ново име. „Виктория палас” на Слънчев бряг вече е „Империал палас” и работи на пълни обороти с новия си собственик. Малко след ареста на сина им Вълчо миналата година и докато Ветко и Маринела Арабаджиеви все още са и издирваха, хотелът с 950 легла на първа линия в курорта беше продаден. Фирмата-купувач се свързваше косвено с Маргините, пише Галерия.

 Всъщност собственик е 29-годишният Мартин Маринов. Той е син на Димитър Маринов, известен в Пловдив като Средния Маргин. Димитър е по-малък от Красимир и по-голям от Николай. Последните двама са свързани с борческата групировка СИК от близкото минало. Десетки пъти са задържани за различни криминални прояви. Съдиха ги за подготовка за убийството на Любен Гоцев, Дамян Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, но бяха оправдани. Николай Маринов- Малкия Маргин,   беше обявен за издирване през 2010 година заради убийството на радиоводещия Боби Цанков, а Красимир Маринов го обвиниха като тартор на една от наркогрупите на Сако. Години по-късно обаче и двамата се разминаха с присъдите и обвиненията срещу тях бяха свалени. От пет години насам не  са се замесвали в шумни акции на МВР и живеят спокойно в България и Испания, където имат имоти. За разлика от тях брат им Димитър никога не се е забърквал с мутри и престъпления.

 Единственото петно в биографията му е, че е бил агент на Държавна сигурност. Точно неговият син Мартин е избран от фамилията да стане официален собственик на „Виктория палас”, за да не се свързва пряко с Красимир и Николай Маринови, издават запознати пред вестника. Иначе хотелът печелил за цялата фамилия. Средният брат Маргин, който живее в Пловдив и родния си Смолян, развива бизнес с казина, но мащабът не е голям. Преговорите за продажбата на хотела в Слънчев бряг между Маргините и Арабаджиеви започнали много преди прокуратурата да започна разследване срещу тях. Говори се, че посредник между фамилиите е бил Евелин Банев- Брендо, който тогава очакваше решението на последната инстанция по дело срещу него на свобода. Миналата седмица от антикорупционната комисия съобщиха, че внасят иск в съда срещу Арабаджиеви за имущество на стойност 380 милиона лева. На прицела на КПКОНПИ  е ролс ройс „Фантом“,  джип“Range Rover”, лични имоти и банкови сметки, както и пет хотела. Сред тях обаче не е продаденият „Виктория палас”, който вече работи под новото име както и други шест в Созопол Пампорово и в Пловдив.

Делото срещу Арабаджиеви за пране на пари данъчни престъпления започва на 18 февруари. Ветко и Маринела са в болницата към затвора заради тежко здравословно състояние. На свобода с парична гаранция и синът им Вълчо, както и останалите петима подсъдими.“Делото ще бъде върнато на прокуратурата за доразследване. Има много неточности в обвинителния акт“, казва източник на Галерия от средите на магистратите в Специализирания наказателен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.