Само в Alarma.bg: Васил Божков се скри в Дубай!

0

Никой не ме издирва, имам много работа в чужбина, обяви официално бизнесменът, но не разкри къде се намира

Васил Божков се скри в Дубай! Топ бизнесменът, за когото първо Alarma.bg разкри, че още в неделя е напуснал страната със самолета на мултимилионера Спас Русев, сам призна, че е „в чужбина”.

Баровецът, познат още и като Черепа, избягал от България в неделя в 15 ч. малко след работен обяд с Галя Прокопиева, съпругата на шефа на кръга „Капитал” Иво Прокопиев.

Информацията бе публикувана първо от Alarma.bg. Едва днес, след като властта предприе обиски и арести в офисите на Черепа, новинарските агенции научиха, че бизнесменът отдавна не е в България.

Преди минути предприемачът потвърди нашата новина, като каза пред Би Ти Ви, че е в чужбина, но без да посочи къде. „В момента се намирам на телефона си (…) Най-вероятно не съм. Имам си много работа, не мога да си оставя бизнеса в чужбина и да седя в България. Ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда“, отговори Божков.

Благодетелят на Левски подчерта, че не знае причината за акцията: „Не се укривам и никой не ме е издирвал. На разположение съм във всяко едно време да се явя пред органите и да дам показания, ако се налага“.

Наш източник от МВР бе доста по-конкретен, като посочи, че най-обсъжданият в момента човек в държавата се намира именно в Дубай. Причината за избор на тази дестинация е, че арабското емирство няма договор с Интерпол за екстрадиция на „оперативно интересни лица”. Така Васил Божков на практика е недосегаем за правосъдието и може да се върне в България само когато той самият пожелае.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.