Джудистът Мирослав Дебрелиев тартор на банда за имотни измами

0

29-годишният джудист Мирослав Дебрелиев, който е в ареста като организатор на банда за измами, е носил медали за България от световни и европейски първенства, пише „Галерия“.

 Здравенякът е една от големите надежди в силовите спортове още от юноша. Първо става самбист. Смятан е за един от най-приближените спортисти до бившия шеф на Федерацията  по самбо и бивш депутат от кохортата  на Цветан Цветанов – Румен Стоилов. После стават джудист, но през 2016-та е заловен с допинг. По време на международно състезание дава кръвна проба, която показва че е пил синтетичен анаболен стероид. Наказан е да не се състезава до  юли 2020 година. По това време Дебрелиев започва престъпната си дейност с имотни измами по новата схема със сключване на брак с  починала богата жена,  която е „съживявана“ от служители на ЕСГРАОН.

 Преди 2 седмици Дебрелиев беше арестуван заедно с брат си, вуйчо си Андрей, полицая Атанас Костов и бизнесмена Стефан Кръстев. Според разследването на МВР и прокуратурата Мирослав е организатор на схемата. Следствените действия продължават и не е изключено да има още обвиняеми. Включително адвокат, чстен съдебен изпълнител и държавен служител.

 В края на миналата седмица противния специализиран наказателен съд остави окончателно в ареста Дебрелиев. Брат му е на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция. Вуйчото Андрей също остава зад решетките.

“ Мирослав Дебрелиев е организатор на схемата, но не е мозъкът. Отмъкнали са имоти за над милион и половина евро по гениална  схема, която е разкрита цели пет години след началото“, казал запознат с разследването срещу бандата, в която участва и полицай. Ченгето имало задача да търси починали богати жени от София, които имат на свое име много имоти, но нямат наследници. То дава информация на друг държавен служител в служба ЕСГРАОН, който заличава данните за далечните й роднини и съживявал „мъртвата“ в системата. После си изготвяли фалшиви удостоверения за брак, сключен в Русия. Младоженецът е  Стефан Кръстев, който е подставено лице. След това имотът на богатата починала жена се прехвърлил на негово име, а след това още няколко пъти.

 Свързващото звено между всички участници в схемата е бившият шампион по самбо и джудо Мирослав Дебрелиев. По схемата са отмъкнати 15 имота в центъра на София. След продажбата на добросъвестни купувачи бандата деляла парите, като лъвския пай отивал за Дебрелиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.