Alarma.bg дочу: Готвят ареста на Васил Божков?

1

Горещ слух в МВР носи, че бизнесменът, познат с прякора Черепа, ще е следващият милионер зад решетките

До няколко дни може да се случи немислимото: топ бизнесменът Васил Божков да бъде арестуван!

Alarma.bg дочу от свой източник в МВР, че един от най-богатите българи, познат с прякора Черепа, може да е следващият натикан от властта милионер зад решетките след Ветко и Маринела Арабаджиеви, Миню Стайков и фамилията Николай и Евгения Баневи.

Повод за драстичната мярка е заключението, че неговата „Национална лотария” си е спестила плащане на държавни такси р размер на 250 милиона лева само за последните пет години.

Миналата сряда Васил Божков за пръв път даде публично изявление по скандала пред радио „Свободна Европа”. Първоначално бизнесменът обясни, че е платено всичко по закон и повтори разсъжденията на съдружника си и шеф на „Националната лотария” Димитър Ганев, че едва ли не законът давал избор на хазартните оператори дали да плащат по-ниски или по-високи такси.

Впоследствие обаче Божков допусна, че „даже и да сме плащали нещо грешно – могат да ни изискат суми месец назад”. От думите на Черепа излезе, че дори лотарията да не е плащала коректния размер на държавната такса за хазарт в последните пет години, държавата можела да ѝ начисли със задна дата задължения само за месец назад.

Юристи обаче обясняват, че таксите могат да се събират за три години назад. „Впрочем тук въпросът е – дали могат да се искат такси с повече от един месец задна дата? Законът не го разрешава. Ако държавата иска – ще спорим в съда. Даже и да сме плащали нещо грешно – могат да ни изискат суми месец назад”, посочи Васил Божков.

1 Коментар
  1. Пламен казва

    Ти да видиш! Искат да арестуват черепа. Че той е невинен отвсякъде. Особено за тия дето не го познават, как започна и с какво! Боже боже горкия човек.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.