Арестуваха бос №1 на тревата Крум Ейпъла! Над 120 кила дрога за близо 1 милион лева иззети при акция в Сандански

0

Най-големия производител на марихуана в Сандански, а може би и в цяла България Крум Николов – Ейпъла, е бил арестуван заедно с най-доверените си хора при секретна акция на „Гранична полиция”, проведена във вторник сутринта в село Бождово. Според оскъдната информация, подадена до медиите, при акцията граничните полицаи са открили внушителните 120 килограма марихуана, пакетирана и подготвена за продажба, пише Уикенд.

Крум Николов – Ейпъла е некоронования крал на марихуаната в Югозападна България, според мълвата в ъндърграунда, под негов контрол са над 10 ниви с марихуана, пръснати из селата в Сандански, Петрич и Благоевград. Публична тайна в Сандански е, че Крум Ейпъла си плаща на местните ченгета и може би поради тази причина акцията е извършена не от ОДМВР Благоевград, а от „Гранична полиция”. По груби сметки на криминалистите, откритата дрога при

акцията срещу Крум Ейпъла

е на стойност от над 1 милион лева и то при продажба на едро. Марихуаната е с високо съдържание на тедрахидроканабинол. Заедно с бос №1 на канабиса са закопчани още петима човека, сред които е и дясната му ръка Илко Бориков – Фараона. Арестувани са и окъпаните в криминална слава бандити от Сандански с прозвища Жабата, Големеца и Чипонката.
Според информация на „Уикенд”, бандата на Крум Ейпъла начело с него е заловена в момент, в който е товарила пакетираната дрога в камион. Марихуаната била предназначена за износ към Гърция. От години Крум Ейпъла захранва с леката дрога гръцкия град Солун, както и софийския пазар. До преди 3-4 години почти всички босове на наркотици в столицата пазаруваха стока на едро от Ейпъла, преди да изградят собствени ферми за отглеждане на марихуана. Твърди се, че годишно хората на Крум Ейпъла продават над 3 тона марихуана.
През последните 2 години Крум Николов – Ейпъла води свирепа гангстерска война с Димитър Саботанов – Саботана, с когото се конкурират за контрола върху нивите с канабис в Сандански и региона. Саботана е смятан за

дясна ръка на Емил Николов – Ембака.

След като Ембака бе осъден на 12 години затвор за убийството на строителя от магистрала „Струма” Николай Чивиев, случило се през юни 2015 г., бизнеса му с марихуана премина в ръцете на съселянина му от Лешница Саботана.
Разправят, че преди 2 години Саботана разпалил нарковойната в Сандански, след като първо откраднал от Ейпъла двама гроувъри (хора, занимаващи се с отглеждането на тревата – бел. авт.), а след това натопил част от конкурентите си на полицията.
Мутрите на Саботана и на Крум Ейпъла придобиха национална слава на 11 април 2018 г., когато се стреляха като в уестърн в центъра на Сандански. Тогава по чудо нямаше жертви, а свидетели на стрелбата станаха десетки мирни граждани. Последваха още няколко мутренски акции, при една от които Крум Ейпъла бе

обстрелван с „Калашник”, но оцеля.

Неговия враг Саботана също бе мишена на стрелци на два пъти, но извади късмет. За последно Крум Ейпъла бе нападнат в нощен бар на Кулата и наръган с нож в крака, като тогава се коментираше, че прободната рана е в следствие на масов мутренски бой между наркодилъри от двата лагера. През есента на 2017 г. пък Саботана се озова в болница с 5 прободни рани от нож, а лекарите спасиха живота му след серия от операции. По-късно Саботана обяви, че е бил нападнат от Веселин Бориков – Големия Фараон в дискотека в село Поленица.
Само преди няколко месеца Крум Николов – Ейпъла бе арестуван заедно с още девет човека от свитата си по подозрение, че стои зад палежи на автомобили на дилъри на Саботана. Той обаче бе освободен часове по-късно, след като успя да докаже, че няма общо с палежите.
След акцията на „Гранична полиция” от вторник, при която най-после бе арестуван Крум Ейпъла с дрога, в Сандански очакват нови кръвопролития. „Сега единствения голям играч в бизнеса с марихуана остава Саботана, но хората на Ейпъла едва ли ще го оставят необезпокояван да им отнеме клиентите”, пророкуват в югозападния град.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.