Сиси сменя Джок Полфрийман като защитник No. 1 на затворниците

0

Серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси е нови лидер на затворниците, които търсят правата си чрез сдружение  регистрирано през 2012 година от Джок Полфрийман, пише „Галерия”.

Австралиецът официално става шеф на организацията, но ще действа навън, защото беше освободен през септември. Малко по-късно спечели дело срещу заповедта за преместването си в Пазарджик и беше прибран обратно в Софийския затвор. Оттогава той е неформалният лидер на пандизчиите в отсъствието на Джок Полфрийман. Двамата обаче са в постоянен контакт, твърдят запознати. Ползват един и същ адвокат чрез който разменят идеи и общи действия. Така например малко преди Коледа Джок Полфрийман посети празни язовир Студена до Перник и дори си направи снимки, като призова корумпираните да влязат в затвора. Съвсем неслучайно, приятелят му и съратник в организацията на пандизчиите Станислав Ангелов-Сиси е от този град.

 За разлика от Джок Полфрийман Станислав Ангелов-Сиси няма да излезе скоро на свобода. Той излежава присъда от 30 години, арестуван е през април 2009 година и му остават още 20, ако не го пуснат предсрочно.

В близкото минало той беше един от верните хора на пернишкия наркобос Райко Кръвта. След убийството му започна самостоятелен бизнес –  основно с лихварство и черно тото. Влезе в открит конфликт с бандата на Кръвта за територии в миньорския град. Задържаха го след убийството на полицейския син Кирил Христов Багера, който му дължал пари. После изровиха още два трупа на негови жертви осъдиха го и за мафиотското убийство на Николай Христов-Хайо. Оказа се, че бившите му приятели от бандата на Кръвта и основно Милчо Чироза са давали информация за него. После пък той им го върна като стана основен свидетел срещу тях  в Специализирания наказателен съд и разказваше за техни престъпления.

Сиси е един от най-големите радетели за правата на затворниците. Заедно с Джок и други братя по съдба водиха сериа дела за условията в затворите, срещу заповеди на началниците, против камерите и надзирателите в стаите за свиждане, за да се усамотяват на спокойствие с приятелките си. Сега има нова инициатива да събира пари от дарения за дейността на сдружението си. В  тази посока работи и Джок Полфрийман. Години наред затворническата администрация има проблеми с това да намери мобилните телефони на пернишкия мафиот. Той редовно поства в мрежата, а през 2018 година в Пазарджик дори беше направил видео репортаж от килиите и общите помещения в затвора там, който публикува по-късно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.