Очевидец на убийството на Петър Христов наследи бизнеса му с каменни кариери

0

Един от свидетелите на убийството на Петър Христов наследи бизнеса му с кариери и строителен надзор на инфраструктурни проекти показва проверка на Галерия. Това е Борислав Досев, който дълго време е известен като сътрудник на убития бизнесмен. Баща му Людмил Досев и бивш служител на ДС и един от арестуваните по аферата „Акрам“ през 90-те години.

 Петър Христов беше убит на 8 януари 2018 година пред офиса си в София. Отива на срещата с българина Георги Каббе, който има проект за жилищен комплекс до Велико Търново. Kaббе  и синът му го чакали вътре. Посрещнал ги Борислав Досев, по това време най-довереният човек на Петър Христов. Телефонът на Досев звъннал и той казал, че шефът пристига. Тръгнал да го посрещне. Докато Христо се качва по стълбите към офиса обаче, се чуват изстрели и той пада. Откаран е в болница, където умира.

 Георги Каббе  само чува пукот от куршумите. Разговорът за съвместната инвестиция за над 10 милиона така и не се провежда.

 Две години по-късно Борислав Досев почти няма нищо общо с бизнеса на Петър Христов. Излиза от повечето компании, където е заемал различни длъжности. Остава обаче като собственик и управител на няколко от тях, които се занимават с кариери за добив на инертни материали и за строителен надзор, където е партньор със сина на Станимир Флоров.

 Едно от последните бизнес-начинания на Петър Христов е било инфраструктурното строителство по обществени поръчки. Година преди да го убият, печели и концесията на две кариери, които трябва да работят за магистрала Хемус и за пътя Русе- Велико Търново. Негови строителни фирми бяха спрягани за потенциални изпълнители, но това не се случи. Две години след убийството на Христов много от приятелите му са го забравили и не са посетили поклонението на гроба му. Черната дата е отбелязана в скромен семеен кръг. В същото време разследването на убийството му е в задънена улица. Разследващите имат много предположения, но никакви доказателства за поръчителя и килъра, който избяга от местопрестъплението, без да остави следи. Борислав Досев е бил разпитван, но не е  насочил разследващите в посока, която да доведе до разплитане на престъплението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.