Alarma.bg разкри: Бандит на Сако сгащен в Мапуса!

0

Милен Даврански – Катерицата е арестуван за точене на банкови карти в Индия

Милен Даврански – Катерицата, гравитиращ около подземния бос Стефан Бонев – Сако, е арестуван за източване на банкомати в град Мапуса, Индия, видя репортер на Alarma.bg.

На преден план – Стефан Бонев – Сако и Милен Даврански – Катерицата (отляво надявно). Отзад се вижда биг босът Красимир Маринов – Големия Маргин

Катерицата е обвинен, че откраднал данни от кредитни и дебитни карти на няколко човека и след това източил банкомати на „Банк ъф Индия”.

Информацията оповести още на 6 януари един от най-големите вестници в азиатската държава – „Таймс ъф Индия”, който се позовава на съобщение на полицията в град Мапуса, провинция Северна Гоа. Според съобщението задържани са Милен Иванов Даврански на 45 години и две години по-възрастният Иво Петров Маченов.

Дописката на „Таймс ъф Индия“ може дза прочетете на следния адрес: https://timesofindia.indiatimes.com/city/goa/2-bulgarians-arrested-for-skimming-data-off-atm/articleshow/73113530.cms

Разследването започнало след сигнал на мениджър от „Банк ъф Индия”, че има данни за незаконни транзакции, които са извършени след скимиране на ATM устройства.

Индийските ченгета започнали разследване и първо прибрали Иво Маченов. У него е намерено скимиращо устройство. Даврански бил задържан по-късно. Бил засечен на летището малко преди да отлети. От него са иззети лаптоп, шест мобилни телефона, рутер, преносим харддиск и два скиминга. Полицията в Мапуса оповести и имената на деветимата служители, участвали в задържането на двамата българи.

Преди ден Катерицата трябваше да се появи в спецсъда на дело, по което е подсъдим със сочения за наркобос Стефан Бонев-Сако и още 15 души. Адвокатът му Иво Найденов обаче заяви, че няма връзка с клиента си.

Освен Катерицата в съдебната зала не дойде и Радослав Ангелов. Съдия Елена Попова веднага промени служебно мерките за неотклонение на двамата и постанови те да бъдат задържани под стража.

Освен това нареди да бъдат обявени за общодържавно издирване и изиска справки за адресите им и дали са тикнати в някой от арестите. Магистратите намекнаха, че ако двамата изчезнали не се появят дотогава до два месеца, материалите срещу тях ще бъдат отделени в задочно дело.

Катерицата не за първи път се подвизава из Азия и вече веднъж затлачи делото, след като бе задържан във Виетнам. Пак за скиминги през 2015 г. той бе арестуван в Ханой с още двама българи – Симеон Симеонов и Венцислав Данчов. Обвинени бяха в кражба на данни.

Условията в арестите в Южна Азия не били особено добри и още по време на делото тримата поискаха да бъдат трансферирани у нас. Това не се случи поради липса на споразумение между двете държави.

Докато лежи във Виетнам, Катерицата бе издирван от нашия спецсъд точно заради делото срещу бандата на Сако. След като излежа наказанието си в Азия, през 2018 г. Даврански бе екстрадиран у нас. Тук отново е вкаран в ареста, но през миналата пролет тихомълком е пуснат под гаранция.

През ноември адвокатите на Сако и Катерицата отправиха от тяхно име предложения към прокуратурата да бъдат сключени споразумения. Такива обаче до момента не са готови. Не става ясно обаче кога Милен Даврански е отпрашил за Азия и как се е озовал в Индия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.