„Валиумният изнасилвач” се e гаврил с 18 жени в 6 държави! Излъгал една от жертвите си, че е гей, за да тръгне с него

0

Извратенякът от Холандия Йохан-Фредерик Стелингверф, уличен в изнасилването на четири българки, се е гаврил с поне 18 жертви в общо шест държави. Новината сподели пред „Уикенд” столичен криминалист, разследващ изпълненията на изрода от Ниската земя, която наскоро се преименува официално на Нидерландия.

„Благодарение на обмена на информация между страните-членки научихме, че извергът, роден на 27 февруари 1981-а в града на Рембранд – Лайден – в южната част на страната между Хага и Хаарлем, е свързван с общо 18 изнасилвания на територията на Бразилия, Полша, Малта, Нидерландия, Испания и България. Срещу сексуалния хищник има дори искане за екстрадиция в Бразилия, където да бъде даден на съд”, разкри униформеният ни източник. Една от жертвите му в Малта била неговата бивша приятелка, изоставила похотливеца заради странните му сексуални щения.


Според полицейската сводка на СДВР Йохан-Фредерик Стелингверф редовно посещава страната ни от поне петилетка. Последният му постоянен адрес е в София, кв. „Зона Б-5”, където живее повече от година по свидетелства на неговите съседи.


До момента поне четири са изнасилените от нидерландеца българки. При последната гавра, за която първо писа сайтът Lupa.bg, тежко пострада майка на три деца, която мръсникът забърсал в софийския бар „Мементо”. „Валиумният изнасилвач”, наречен така от медиите в родината му, забройкал столичанката навръх Коледа. Засуканият чужденец омаял дамата със сладки приказки дотам, че тя отказала да тръгне с приятелите си, за да остане на раздумка с красавеца. „Бях спокойна, защото той ми каза, че е гей. Изобщо не се усъмних в думите му и тръгнах с него”, споделя патилата си столичанката.
Така малко след запознанството двамата се отправили в квартирата на Йохан, където лафчето продължило на чаша бяло вино. Гроздовият еликсир обаче бил забъркан със солидна доза валиум, така че българката да изпадне в амок. Безжизнена и неспособна на съпротива, жената била насилвана брутално дотам, че я открили гола на улицата, потънала в кръв.


Това разкриха служители на „Пирогов”, където дамата е била настанена с опасност за живота от тежката кръвозагуба. В болницата дамата остана цяла седмица. Посегателството стигна до медиите и тежката държавна машина се задвижи – поругателят бе арестуван и натикан в ареста, но за кратко. На 28 декември Софийският районен съд нареди Стелингверф да остане в ареста, но на 3 януари 2020-а 3-членен състав с председател Вера Чочкова и членове Иван Коев и Мария Илиева на Софийския градски съд отмени мярката и го прати под ключ вкъщи.


Съседите му в „Зона Б-5” са истерясали при новината, че е пуснат под домашен арест. Комшиите му от входа се притеснявали за децата си. Затова и притеснените столичани вече направили подписка насилникът да бъде принудително изведен от сградата на нов адрес.
Дори прокуратурата в Нидерландия признава, че „валиумният изнасилвач” е опасен сексуален насилник, затова информацията за него е пусната до нашите власти с име и снимка, което е рядкост като практика в една от най-либералните европейски страни.
Мърсотиите започват още през 2006 г. в родината му, когато е 25. След като полицията събира доказателства срещу него за две озлочестени момичета, Йохан бяга в Бразилия, където не след дълго атакува поредната си жертва. За негово щастие преди да докажат престъплението е арестуван и екстрадиран в Холандия. Така през 2010 г. сексуалният хищник получава присъда от 6 години лишаване от свобода за две изнасилвания и нападение с упояване на жертвите с наркотици. Съдиите в родината му така и не удовлетворяват искането на Бразилия за екстрадиция и съдебен процес в южноамериканската държава.


През 2014-а Стелингверф се установява в Полша, където след нови две изнасилвания бяга в посока Малта. Тук за кратко се  прави на порядъчен, дори си хваща гадже. Заради извратените си желание обаче момичето го зарязва. Последва отмъщение – девойката е поругана няколко пъти в рамките на два месеца, като я заплашил, че ако го издаде, ще й се случи нещо страшно. Оправданието за секс гаврите били 25 000 евро, които нидерландецът похарчил за прищевките й, пишат медиите в Малта.


След като „ловът” тук приключва, мръсникът се изнася в посока Испания. Дивата му природа и пак му отваря беля – през ноември 2016-а е с окован в пранги за поредното секс обвинение, но за кратко. Разминал се с тежка присъда, насилникът пристига в България. В момента 39-годишният Йохан-Фредерик Стелингверф е с чисто съдебно досие в родината си, защото е реабилитиран.
Преди дни официална жалба срещу насилника подаде и втора жертва – унгарка. Според признанието й сексуалното престъпление станало през октомври в апартамента му в София. За тази гавра обаче все още липсва обвинение от прокуратурата. Останалите две българки за момента не са се жалили от притеснение, че гаврата с тях ще се разчуе и може да повлияе зле на личния им живот.
Според разследващите най-често нидерландецът се представял за бизнесмен, за да се среща с повече българки, докато набройка поредната, която да упои с валиум. За целта мерзавецът регистрирал фирма „Ви дабъл ю уай ел” ЕООД, която в момента има за управител 21-годишния сърбин Денис Айдинович, установи репортер на „Уикенд”. В Търговския регистър пише, че дружеството се занимава със сделки с недвижими имоти, строителство и реновиране на недвижими имоти, маркетинг и реклама, туристическа дейност, консултантски услуги, търговия със софтуерни продукти, вътрешно и външнотърговска дейност- внос или износ на стоки, както и всяка друга дейност, незабранена от закона. ЕООД-то е регистрирано в Пловдив на ул. „Райко Даскалов” 68, ет. 2, офис №8. Преди сърбина, фирмата на изнасилвача имала друг управител – 40-годишния гражданин на Испания Едиун Даниел Кагуасанго Морено. Едноличен собственик на капитала от 10 лева обаче е именно нидерландският извратеняк.


Прикритието му на бизнесмен с туроператорска фирма бе разкрито и от красавица, която не паднала в мрежите му благодарение на медиите, които разпространиха негова снимка. Ето какво разказа щастливката: „През април 2018 г. имах среща с него. Получих мейл чрез сайт на Асоциацията на екскурзоводите. В него той пишеше: „Подготвям се да стартирам туристическа компания в България. И за пакетите, които компанията ще предлага на клиентите, търся екскурзовод. В момента съм в София. Има ли някаква възможност да се срещнем? Свържете се с мен. Благодаря ви! Йохан”, разказа нашенката.


Жената проявила интерес, тъй като също се занимавала с туристически бизнес. „Свързах се с него по whats up и направихме среща в „Мементо” Говорихме за туризъм, за бъдещата фирма. Непрекъснато споменаваше Перник. Каза, че ходи с влак до Перник, обича да пътува само с влакове. Жена му била в Малта. Занимава се и с недвижими имоти” спомня си софиянката.


В разговора с изнасилвача се изяснило, че бил от региона на Гронинген, но не споменал откъде точно. Признал, че не си ходи в Холандия, само ако се наложи. Подчертал, че живее изцяло извън Холандия. Родителите му били адвокати. Йохан разказал също, че има недвижими имоти в Перник и държал една от дестинациите именно да е Перник. Жената обаче отказала да върти бизнес в миньорския град и повече не се чули.


Последният развой по казуса се разигра в сряда, когато oкoлo 12 чaca aвтoмoбил нa „Съдeбнa oхрaнa” и някoлкo пaтрулки приcтигнaхa прeд кooпeрaциятa в cтoличния квaртaл „Зoнa Б-5”, в кoятo Cтeлингвeрф стои пoд дoмaшeн aрecт. Пocлeдвa oбиcк в жилищeтo, кoeтo oбитaвa. Акцията е провокирана от втората жалба срещу изверга от поруганата жена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.