БОМБА: Американците извадиха списък с корумпирани наши политици

0

Списък с имената на български политици, които имат офшорни сметки, са предоставили посланикът на САЩ Херо Мустафа и  постоянният съветник по юридическите въпроси към посолството Джесика Ким на правосъдния министър Данаил Кирилов. Това разкриват пред „Уикенд” отлично запознати.

Разбира се в сухата протоколна информация за срещата това не се споменава, но за списъка вече се е разчуло и имало доста притеснени лица, допълват източниците на изданието.

Самата среща се провежда на 6 януари  и акцентът е върху борбата с корупцията. По този повод е изваден и списъкът на политиците с офшорни сметки. Остава да видим какви ще са последствията от този списък, но това едва ли ще стане много бързо.


Докато посланик Херо Мустафа вече е широко известна на цяла България, Джесика Ким, която е от корейски произход, е само от един месец в България. Тя ще бъде юридически съветник не само за България, но и за Румъния, като задачата й е да помага в борбата с корупцията. Любопитно е, че преди години този пост, който сега заема Джесика Ким, е закрит. Заради ширещите се корупционни практити обаче е открит  отново! Самият Борисов след срещата си с Доналд Тръмп каза, че е поискал да бъде изпратен съветник за борба с корупцията.


Джесика Ким вече се е видяла с премиера, като му е занесла и коледна картичка от президента Тръмп. В родината си младата юристка е нашумяла като прокурор, спечелила сложни съдебни битки срещу корупционни схеми за милиони долари.  
В съобщение на американското посолство за срещата при министър Кирилов се казва, че  двете страни ще споделят ноу-хау за по-голяма независимост на съда и отчетност на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.